Ženi u ilegalnoj klinici u zadnjicu ubrizgavaju 160 PUTA VIŠE HEMIKALIJA od dozvoljene količine! (VIDEO)

Kiosk
Ženi u ilegalnoj klinici u zadnjicu ubrizgavaju 160 PUTA VIŠE HEMIKALIJA od dozvoljene količine! (VIDEO)
Brazilski mediji ovih dana prenose video snimak skrivene kamere policajke na tajnom zadatku koja je užasnula javnost.

Brazilski mediji ovih dana prenose video snimak skrivene kamere policajke na tajnom zadatku koja je užasnula javnost. Policija je, naime, upala u ilegalnu estetsku kliniku gdje žene uglavnom dolaze na povećanje zadnjice, a smeštena je u najvećoj faveli u Rio de Žaneiru.

Policija kaže da žene dolaze iz cijelog svijeta na povećanje zadnjice u Brazil, a u neznanju dolaze i do ovakvih mjesta gdje se radi nestručno i gdje im ubrizgavaju "koštani cement" u smrtonosnim dozama. Istražitelji vjeruju da su zaposleni u toj ilegalnoj klinici, koja radi dvije godine, ugrozili živote 50 žena, piše "Daily mail".

Na snimku se vidi kako Iris Kabral Pijero ubrizgava klijentkinji polimetil-metakrilat, takozvani "koštani cement" u stražnjicu. Ova supstanca se inače koristi u sklopu vertebroplastike, za "pojačavanje" kičmenog stuba uništenog ili oslabljenog usljed osteoporoze ili metastaza. Međutim, supstanca se zloupotrebljava i u druge svrhe.

Policija je objavila da je pacijentkinja doputovala iz Portugala specijalno zbog tretmana koji košta najmanje 1.000 eura.

Ne zna se tačan broj ovakvih ilegalnih klinika jer su uglavnom skrivene u stambenim zgradama bez vidljivih oznaka, a reklamiraju se isključivo putem društvenih mreža. Kako pišu lokalni mediji, ono što je sigurno - interesa ne manjka. Povećanje stražnjice bio je najtraženiji estetski zahvat u Americi 2015. s dodatnim porastom godinu iza.

Korištenje ove hemikalije smatra se vrlo riskantnim jer su taj postupak povezali s nekoliko smrtnih slučajeva, pa je zabranjen u zemljama poput SAD i Velike Britanije.

Brazilska zdravstvena organizacija dozvoljava zahvat, ali s vrlo malim količinima metakrilata. Žena na snimku je, prema riječima policajke, upotrebila 160 puta veću količinu.


Ona se zajedno s još dvije žene predstavljala kao specijalista za povećnje zadnjice, no nijedna od njih nema medicinsku niti bilo kakvu sličnu dozvolu za izvođenje takvog zahvata. Optužene su za preprodaju droga i ubrizgavanje gotovo smrtonosne doze klijentkinji.

Snimak skrivene kamere objavila je policija koja je tri nedjelje pripremala upad.

- Pronašli smo velike količine ilegalne hemikalije spremljene u nehigijenskim uslovima, u malim posudama, kao i veliku količinu ilegalnog medicinskog materijala uključujući sredstva za anesteziju koja se mogu nabaviti samo na recept - rekli su iz policije.

Ne propustite