Izgleda li ovako kuhinja u kojoj žena svakog dana kuha: Pogledajte kako mlada Amerikanka sređuje kuhinju po Konmari metodu (VIDEO)

Praktična žena
Izgleda li ovako kuhinja u kojoj žena svakog dana kuha: Pogledajte kako mlada Amerikanka sređuje kuhinju po Konmari metodu (VIDEO)
Žena je izbacila sve nepotrebne stvari iz kuhinje.

Čista kuhinja je od osnovnog značaja za bezbjednost hrane. Tu provodimo veliki dio dana i pripremamo obroke za cijelu porodicu. Uredna i čista kuhinja , ali ne tako praktična za žene koje kuhaju svakog dana! Pogledajte kako je jedna Amerikanka sredila i očistila kuhinju…

Mari Kondo je najurednija Japanka koja inspiriše žene širom svijeta kako lako da srede životni prostor, a pogledajte kako je njen metod primjenila jedna Amerikanka.

Sa željom da sredi kuću poput iskusnih minimalista, žena je izbacila sve nepotrebne stvari iz kuhinje, a zatim krenula sa organizacijom.

Mlada dama željela je da pokaže kako treba složiti stvari u kuhinjskim oramarićima, rasporediti posuđe i spremiti uredne i čiste fioke. Takođe, ona je i primjenila ovaj metod na razvrstavanje namirnica, lijekova i kuhinjskih pomagala.

Međutim, u njenoj kuhinji se nalazi više ormarića u kojima su različito posuđe i začini, pa vjerujemo da bi se domaćica šetala sa kraja na kraj prostorije kako bi imala cjelokupan adekvatni materijal za pripremu ručka.

Čini se da ideja mlade Amerikanke i nije tako praktična – pogledajte video pa sami procjenite!

Ne propustite