U Istanbulu počinje okršaj divova

Košarka
U Istanbulu počinje okršaj divova
Final four, završnica ovogodišnje košarkaške Eurolige počinje danas u Istanbulu.

Final four, završnica ovogodišnje košarkaške Eurolige počinje danas u Istanbulu.

U završnici najelitnijeg evropskog takmičenja u ovom sportu igrat će domaćin Fenerbahce, aktuelni prvak moskovski CSKA te Real Madrid i Olimpiakos.

Prvoplasirani u regularnom dijelu prvenstva bio je madridski Real, a moskovski CSKA se nada prvoj pobjedi u završnici protiv grčkog tima iz Pireja. Dakle parovi polufinala su Real Madrid-Fenerbahce te CSKA-Olimpiakos.

Veliku podršku imat će domaća ekipa Fenerbahcea, koja se izdvaja kao favorit takmičenja, a kojoj je prošlogodišnji trofej izmakao u zadnjim sekundama. Njihov protivnik, slavni Real sačinjen je od veliih zvijezda evropske košarke, i želja mu je da osvoji svoj deseti naslov prvaka Evrope. U drugom polufinalu, aktuelni šampion CSKA ima, po procjeni stručnjaka najteži zadatak, jer ostale ekipe žele da ih sruše s trona. Iako su Grke savladali dva puta ove sezone, to im je u prošlosti izmicalo baš u završnicama prvenstva. Do sada su se sastajali tri puta i svaki put su bili poraženi od Olimpiakosa.Olimpiakosu kladionice daju najmanje šanse u završnici, ali koji je najmanje poželjan ka protivnik, što im sigurno prija, jer su poznati po tome da vrlo često iznenade glavne favorite.

Final four otvorit će svojim duelom Olimpiakos i CSKA danas od 17 i 30, dok drugi meč igraju Fenerbahce i Real Madrid od 20 sati i 30 minuta.Finale se igra u nedjelju od 20 sati.

Ne propustite