ODREĐENA KAZNA MONSTRUMU IZ BREZE KOJI JE UBIO SVOJU 10-MJESEČNU BEBU: Izudarao je po cijelom tijelu pa prekrio dekom i otišao u kafanu

Crna hronika
ODREĐENA KAZNA MONSTRUMU IZ BREZE KOJI JE UBIO SVOJU 10-MJESEČNU BEBU: Izudarao je po cijelom tijelu pa prekrio dekom i otišao u kafanu
Kantonalni sud u Zenici osudio je Adisa Bečirspahića iz Breze na 14 godina zatvora zbog svirepog ubistva svoje desetomjesečne kćerke Najre, potvrđeno je za naš list iz ove pravosudne ustanove.

Kantonalni sud u Zenici osudio je Adisa Bečirspahića iz Breze na 14 godina zatvora zbog svirepog ubistva svoje desetomjesečne kćerke Najre, potvrđeno je za "Avaz" iz ove pravosudne ustanove.  

Bečirspahić je 26. decembra prošle godine u porodičnoj kući usmrtio svoju kćerkicu udarajući je šakama po cijelom tijelu.  

 

Nisu pozvani

Lejla Botić, nana ubijene djevojčice, kaže da je šokirana ovakvom presudom, ali i činjenicom da njena porodica nije prisustvovala ročištu na kome je Bečirspahiću izrečena kazna.

- Ne mogu da vjerujem, samo 14 godina za ubistvo mog djeteta. Što nas niko nije obavijestio? Kako ih nije stid, zar nismo mi tu trebali biti kao glavni svjedoci? Užas - govorila je Botić.

Ona smatra da se presuda nikako nije smjela donijeti bez njihovog prisustva te ističe da ne razumije današnje zakonodavstvo.

- Šokirana sam. Nemam riječi. Za moju Najra samo 14 godina, nije mi dobro. Nije ona bila dječija lutka – ponavljala je Botić kroz suze.

591d7348-2144-4e56-8f55-32c60a0a0a64-becir

Dodaje da ne može shvatiti kako su nečiji drugi životi, u kojima su presuđene veće kazne zatvora, važniji od života njene unuke. Bolom shrvana nana Lejla Botić ističe da, uprkos svemu, vjeruje u pravdu, zbog čega će, kako je najavila, uložiti žalbu na presudu.

Podsjetimo, slučaj monstruoznog ubistva koji je šokirao bh. javnost, dogodio se kada je Adisova nevjenčana supruga Nejla Botić (18) bila na poslu, dok je on ostao kod kuće s djevojčicom.

 

Udarci po glavi

Prema navodima iz optužnice, sve je počelo nakon što je beba počela plakati i nije se smirivala. Izrevoltiran i ljut zbog sumnje da ga njegova nevjenčana supruga vara s drugim muškarcem i da je morao ostati da čuva dijete za koje nije bio siguran da mu je otac, počeo ju je udarati.

- Iako je svjestan da je ona bespomoćno dijete od deset mjeseci i da zadavanjem udaraca u predjelu glave, kao vitalnog dijela tijela, dijete može usmrtiti, na to je pristao, iskoristivši djetetovu bespomoćnost i nezaštićenost da bi ga lišio života - navodi se u optužnici.

Zatim je, kako se navodi u optužnici, više puta šakom udario djevojčicu u predjelu glave, odnosno lijeve i desne strane lica i drugih dijelova tijela. 

Usljed jakih udaraca, djevojčica je dobila krvne podlive, i to najizraženiji u predjelu desnog obraza, u lijevom sljepoočnom predjelu, ispod donje vilice i u predjelu lijevog obraza, lijeve potkoljenice te u desnom sjedalnom predjelu i predjelu zadnje strane desne natkoljenice.

- Usljed povreda u predjelu glave, kao posljedica pritiska na vitalno važne moždane centre, do čega je došlo zbog krvarenja unutar lobanje, nastupila je smrt - navodi se u optužnici.

Tijelo izudarane djevojčice Bečirspahić je na kraju prekrio dekom i otišao u ugostiteljski objekt gdje je radila njegova nevjenčana supruga Nejla. Saopćio joj je kako je njihova kćerka mrtva, nakon čega su oboje došli kući, gdje je ostavio mrtvu djevojčicu. Nakon što su je odnijeli u Dom zdravlja Breza, mrtvozornik je mogao samo konstatirati smrt.

 

Priznao krivicu

Podsjetimo, na nedavno održanom ročištu o izjašnjavanju o krivici Bečirspahić je priznao da je kriv za monstruozno ubistvo svog djeteta. Tada nije pokazivao nikakve emocije, samo je kazao da prihvata krivicu za ubistvo.

 

 

(Avaz.ba)

Ne propustite