Rafael Nadal očekuje spremnog Murraya na Roland Garrosu!

Tenis
Rafael Nadal očekuje spremnog Murraya na Roland Garrosu!
Od početka sezone Murray je osvojio samo jedan od sedam turnira, ali Nadal je uvjeren da će Britanac dostići pravu formu i da će biti spreman za Franch Open koji počinje krajem mjeseca.

Svjetski teniser broj jedan Andy Murray bit će spreman za Roland Garros uprkos lošim nastupima u posljednje vrijeme, rekao je to trenutno četvrti igrač svijeta Rafael Nadal, prenosi Eurosport.Od početka sezone Murray je osvojio samo jedan od sedam turnira, ali Nadal je uvjeren da će Britanac dostići pravu formu i da će biti spreman za Franch Open koji počinje krajem mjeseca.

"On je sjajan igrač, nevjerovatan igrač" rekao je Nadal nakon nakon što je rezervisao svoje mjesto u šesnaestini finala Internazionali BNL d'Italia turnira u Rimu. "Bit će spreman za Roland Garros, ima sedmicu i po da radi i bit će jedan od kandidata za naslov.

download-2

Nadal je još istakao da biti broj jedan na ATP listi ne bi trebalo uticati na igru, ali umor ipak igra ulogu. "On (Murray) prošle sezone osvojio je skoro sve turnire, to je teško. Fizički i mentalno teško je učiniti to što je on učinio.

Inače Nadal večeras igra meč na turniru u Rimu protiv Amerikanca Jacka Socka.

Ne propustite