Vozač na ekskurziji nasrnuo na učenika, reakcija njegovih drugova oduševila sve

Region
Vozač na ekskurziji nasrnuo na učenika, reakcija njegovih drugova oduševila sve
Ekskurzija učenika sedmog razreda Osnovne škole "20. oktobar" iz Sivca u Srbiji kulminirala je tokom incidenta učenika sa vozačem autobusa turističke agencije koja ih je prevozila

Ekskurzija učenika sedmog razreda Osnovne škole "20. oktobar" iz Sivca u Srbiji kulminirala je tokom incidenta učenika sa vozačem autobusa turističke agencije koja ih je prevozila.

Vozač kojeg je angažirala Turistička agencija "Euroline Pekez" iz Sombora je bio "veoma grub" prema učenicima ove osnovne škole, a navodi se i kako je nasrnuo na jednog od učenika zato što je prstima šarao po prašnjavom i mokrom autobusu.

Vozač T. K. je najprije oštro opomenuo učenike u Jagodini da ne šaraju prozore, a zatim je jednog od njih grubo povukao i natjerao da obriše ispisano na prozoru.

Indicent se dogodio na benzinskoj pumpi kod Stare Pazove, kada su se đaci vraćali sa ekskurzije na kojoj su posjetili Jagodinu i manastire Manasija, Ravanica i Pokajnica.

Vođa ovog puta bio je radnik agencije "Euroline Pekez", a u pratnji učenika bili su ljekar iz Sombora i razrednici. 

Dječaka kojeg je vozač povukao prvi je zaštitio službeni ljekar, a kako saznaje Blic tada je umalo došlo i do tuče između njega i vozača.

Učenici su se nakon incidenta pobunili i rekli da neće da nastave put sa istim vozačem. Nastavnicima koji su vodili ekskurziju nije preostalo ništa drugo nego da stanu uz svoje učenike.

O incidentu je odmah obaviještena agencija "Euroline Pekez" koja je hitno opozvala vozača i poslala drugog, a vozaču učenici nisu dali ni da sa vrati s njima u Sombor.

Direktor Osnovne škole "20. oktobar" Ferec Lendak bio je stalno u kontaktu sa svojim nastavnicima na ekskurziji koji su ga konsultovali i oko iznenadno iskrslog problema.

"Apsolutno sam ih podržao i složio se da se odmah odreknu usluga tog vozača, jer sa decom ne može da radi svako. Zatim sam kontaktirao turističku agenciju sa kojom imamo ugovor da reše problem", rekao je Lendak za Blic.

Lendak za danas je zakazao Savjet roditelja kojima će biti detaljno podnesen izvještaj o ekskurziji. Oni će se izjasniti i o daljoj saradnji sa agencijom „Euroline Pekez“ iz Sombora.

Ne propustite