Muškarac zapaljen u mercedesu?

Crna hronika
Muškarac zapaljen u mercedesu?
Ugljenisan leš muškarca pronađen je u noći između nedjelje i ponedjeljka u zapaljenom automobilu mercedes slovenačkih registarskih tablica na periferiji Velike Kladuše.

 Ugljenisan leš muškarca pronađen je u noći između nedjelje i ponedjeljka u zapaljenom automobilu mercedes slovenačkih registarskih tablica na periferiji Velike Kladuše.

Nezvanično saznajemo da je riječ o Kasimu Halilagiću (54), državljaninu Slovenije, koji je i vlasnik automobila. Od mještana Velike Kladuše, koji su poznavali žrtvu, saznajemo da se radi o osobi koja je bila bliska pripadnicima selefijskog pokreta, pišu Nezavisne novine.

Mještani kažu da je Halilagić radio u Sloveniji, te da je često dolazio u rodno mjesto Čelinje, koje je udaljeno nekoliko kilometara od Velike Kladuše.

Oni također ističu da je ubijeni bio vjenčan sa Lejlom Karajić, čiji je bivši suprug Suljo Karajić osuđen na 18 godina zatvora zbog ratnih zločina koje je kao pripadnik Petog korpusa počinio nad pripadnicima vojske Fikreta Abdića. Prema tim informacijama, Karajićevi članovi porodice su često prijetili Halilagiću, ali je u ovom trenutku nepoznato da li je to eventualni motiv ovog zločina.

Tijelo su otkrili vatrogasci koji su na lice mjesta došli na poziv stanara obližnjih zgrada kako bi ugasili vatru koja je zahvatila mercedes.

Automobil je bio parkiran na ledini koja se nalazi na periferiji Velike Kladuše, u blizini stambenog naselja i nekadašnjeg trgovačkog centra "Agrokomerc". Prema izjavama vatrogasaca, nakon gašenja požara, u prtljažniku je otkriven ugljenisani leš, ali u prvom trenutku nije se moglo sa sigurnošću tvrditi da li su ostaci ljudski.

Na lice mjesta su pozvani pripadnici Krim-odjela Četvrte policijske uprave iz Velike Kladuše, kao i dežurni tužitelj, nakon čega je juče ujutro započeo višesatni uviđaj. Prema nalazima patologa Dževada Durmiševića, koji je pregledao ugljenisane ostatke, zaključeno je da se radi o lešu odraslog muškarca.

Prema riječima portparola MUP-a USK Ale Šiljdedića, pravi uzrok smrti biće poznat nakon obdukcije tijela, s obzirom na to da u ovom trenutku nije poznato da li je žrtva usmrćena prije ili poslije podmetanja požara.

Šiljdedić je istakao da u cilju zaštite istrage nije moguće dati više informacija.

Ne propustite