PRIRODNA METODA PODMLAĐIVANJA: Ne morate pod nož da izgledate godinama mlađe

Moda i ljepota
PRIRODNA METODA PODMLAĐIVANJA: Ne morate pod nož da izgledate godinama mlađe
Želite li zaista pomladiti i do nekoliko godina i ukloniti podbradak koji čini da izgledate još starije, a pri tome uštedjeti novce i sve to bezbolno i bez rizika,

Danas postoji veliki broj metoda za pomlađivanje lica i mnoge od njih su učinkovite u sprječavanju prijevremene pojave bora, ali i bolne i skupe. A ako se uz sve to prepustite u ruke nestručnog lica, posljedice mogu biti mnogo ozbiljnije.

Želite li zaista pomladiti i do nekoliko godina i ukloniti podbradak koji čini da izgledate još starije, a pri tome uštedjeti novce i sve to bezbolno i bez rizika, isprobajte prvo prirodne metode. Prirodno pomlađivanje možete postići ako odvojite samo nekoliko minuta dnevno za ovih par trikova koji će zategnuti vašu kožu i dati joj svjež izgled.

Redovito radite piling kože.

Uklanjanje mrtvih stanica s površine kože dat će vašoj koži sjaj i mladolik izgled. Koža će se regenerirati, lakše upijati vlagu i biti otpornija na štetne utjecaje iz okoline. Ako imate masnu kožu savjetuje se da radite piling dva do tri puta tjedno. Za suhu kožu preporučljivo je raditi piling jednom, najviše dva puta tjedno.

Pomiješajte kašiku meda s pola kašike kukuruzne krupice te dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja. Smjesu nanesite na lice nježnim kružnim pokretima, izbjegavajući područje oko očiju, te potom isperite toplom vodom.

Radite vježbe za podbradak.

Vrat je jedan od prvih pokazatelja godina, a opuštena koža i „dupli vrat“ itekako kvare vaš cjelokupan izgled. Čak i ako nemate višak kilograma, mišići vrata se godinama opuštaju te je potrebno redovno ih vježbati. Dok sjedite ispred TV-a, otvorite širom usta.

Isplazite jezik koliko možete, kao da želite polizati bradu te ga zadržite tako 10-ak sekundi i zatim zatvorite usta. Vježbu ponovite 10 puta. Još jedna vježba za vrat pomoći će vam da zategnete mišiće i spriječite njihovo opuštanje: Sjednite ravnih leđa i ramena te podignite glavu kao da gledate u strop.

Napućite usne u položaj za poljubac te ga zadržite 10 sekundi, a zatim opustite usne. I ovu vježbu ponovite 10 puta.

Koristite prirodne maske za zatezanje lica.

Odlazak kod kozmetičarke može biti skup, a brojne prirodne maske koje za malo novca možete napraviti doma mogu biti jednako učinkovite. Banana i med su dva prirodna sastojka koja hrane kožu. Masku možete napraviti tako što ćete izgnječiti jednu bananu, pomiješati ju sa kašikom djevičanskog maslinovog ulja, kašikom domaćeg meda i jednom kapi eteričnog ulja od lavande.

Sastojke miješati dok ne dobijete homogena smjesu, a zatim smjesu nanesite na prethodno dobro očišćeno lice, na vrat i dekolte. Ostaviti ju 20 minuta da djeluje i zatim isperite mlakom vodom. Dok je lice još uvijek vlažno, umasirajte maslinovo ulje i nemojte ispirati, već ostavite da djeluje preko noći. Masku možete koristiti i za podbradak.

Pijte dovoljno vode.

Hidriranje kože iznutra je podjednako važno kao i hidriranje kože izvana. Vaš organizam ne može funkcionirati normalno bez vode, a isto je i s kožom. Dehidratacija se primijeti prvo na vašoj koži, koja gubi sjaj i postaje suha. Zato svakog jutra čim ustanete i svaku večer prije odlaska na spavanje popijte po jednu čašu mlake vode.

Umivajte se isključivo mlakom vodom.

Vruća voda će isušiti kožu,a zbog hladne je moguće pucanje sitnih kapilara na licu. Zato, ako želite hidratizirati vašu kožu pravilno, nahraniti je i spriječiti isušivanje, koristite isključivo mlaku vodu za umivanje. I to nekoliko puta dnevno, pogotovu ujutro kada ustanete, kako biste uklonili prljavštinu koja se nakupila tokom noći te navečer prije spavanja, kako biste uklonili nečistoću koja se nakupila tokom dana i ostatke šminke.

I posljednje, ali ne manje važno – nikada ne dirajte lice prljavim rukama.

Obavezno prije dodirivanja lica dobro operite ruke, jer se na njima nalazi mnogo bakterija koje ćete samo prenijeti na lice! A sad još prečitajte kako se pravilno  uzivam kreatin monohidrat i zašto ga vaše tijelo treba.

Ne propustite