ZAKLETVA KOJA LEDI KRV U ŽILAMA Sin Osame bin Ladena prijeti: AMERIKO, DOLAZIMO DA SE OSVETIMO (VIDEO)

Svijet
ZAKLETVA KOJA LEDI KRV U ŽILAMA  Sin Osame bin Ladena prijeti: AMERIKO, DOLAZIMO DA SE OSVETIMO (VIDEO)
Sin Osame bin Ladena zavjetovao se da će osvetiti smrt svog oca, poručivši Amerikancima "da će osjetiti njihov dolazak".

Sin Osame bin Ladena zavjetovao se da će osvetiti smrt svog oca, poručivši Amerikancima "da će osjetiti njihov dolazak".

U ličnim pismima, koja su pronađena poslije racije u kojoj je ubijen Osama, Hamza, sada 28-godišnjak, je napisao: "Amerikanci, dolazimo da se osvetimo za ono što ste uradili mom ocu...Iraku...Avganistanu".

Pisma, koja su otkrivena na imanju u Pakistanu nakon što su pripadnici američkih Foka u 2011. upali u kuću i usmrtili bin Ladena, takođe poručuju:

"Svaki pogled...svaki put kad si mi se osmehnuo, svaku riječ koju si mi uputio. Smatram da sam iskovan od gvožđa. Staza džihada, u ime Boga, je ono za šta živimo."

Tvrdnje o ovim pismima i prijetnjama je iznio bivši FBI agent, Ali Sufan, u američkoj emisiji "60 minuta". On je rekao kako je sve bilo u vezi sa osvetom, prenosi Blic.rs.

Sufan je inače bio vodeći istražitelj Al Kaide nakon napada koji se desio na kule bliznakinje 11. septembra 2001. godine u Americi. On ističe kako su, dok je još Hamza bio mali, planovi bili da on sve preuzme od oca, jer su ga već tada koristili u propagandnim snimcima.

 "Njegov like je bio na plakatima Al Kaide i njegovo lice svima mnogo znači." - naveo je Sufan.

On takođe tvrdi kako Hamza koristi sličnu terminologiju i rečenice, kao i njegov otac, Osama.

U 2015. godini Al Kaida je objavila audio snimak na kome Hamza poziva na terorističke napada u Londonu, Vašingtonu i Parizu.

U posljednje dvije godine snimio je nekoliko ovakvih poruka. 

 

Pitamo vas...

Da li će sin postati kao otac?

 

 

Ne propustite