Ako planirate izaći iz kuće ovo morate znati

Bosna i Hercegovina
Ako planirate izaći iz kuće ovo morate znati
Naoblačenje uz pljuskove i grmljavinu

Danas u Bosni i Hercegovini jače naoblačenje prije podne usloviće pljuskove i grmljavinu. U drugoj polovini dana posvuda smanjenje oblačnosti. Uslijed nestabilnog vremena od sredine dana prema poslijepodnevim satima slabi lokalni pljuskovi su mogući u sjevernim, centralnim i istočnim područjima zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. 

Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 11 i 16°C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 20 i 25°C. 

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano prije podne. U drugom dijelu dana umjeren razvoj oblačnosti će usloviti slabe lokalne pljuskove u većem dijelu zemlje. 

Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura između 20 i 26°C. U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. 

Najniža jutarnja temperatura vazduha uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje od 10 do 15°C. Najviša dnevna temperatura većinom između 19 i 24°C, na jugu zemlje od 23 do 27°C.

Ne propustite