Ramljak priznao: Agrokor je u haotičnoj situaciji

Aktuelno
Ramljak priznao: Agrokor je u haotičnoj situaciji
Izvanredni povjerenik za Agrokor dao je niz zanimljivih izjava u velikom televizijskom interjvuu za Novu TV.

Izvanredni povjerenik za Agrokor dao je niz zanimljivih izjava u velikom televizijskom interjvuu za Novu TV.

Prije godinu dana znao za situaciju u Agrokoru

"Razmišljajući i imajući neke informacije otprije nije bilo teško doći do zaključka kako je cijela država ugrožena situacijom u kompaniji. Znao sam da će stanje biti ozbiljno i to jedno godinu dana ranije jer su moji kontakti i partneri s kojima sam radio da ovakvo veliko zaduženje neće dugo potrajati. Bilo je puno glasina ali nitko se nije usudio javno izaći s tim informacijama", kazao je Ramljak.

Kompanija u "haotičnoj situaciji"

"Politika i političari nisu znali do Nove godine ali već se tada počelo u njihovim razmišljanjima pojavljivati sumnja da kompanija neće moći sama izaći iz situacije u kojoj se našla. Prema mojim informacijama, bilo je sastanaka ljudi "gore", a rezultat je ovaj zakon kojega imamo. Ono što je sigurno, to je da je kompanija u jednoj haotičnoj situaciji", dodao je Ramljak odgovarajući na pitanje o sastancima Ivice Todorića i premijera Andreja Plenkovića.

Dodao je kako za Agrokorove dobavljače radi 150 hiljada ljudi, a 30 hiljada radi u samom Agrokoru. "Da se otvorio stečaj, bez posla bi odmah ostala trećina tog broja, 50 do 60 hiljada ljudi", rekao je Ante Ramljak.

Objavljen je i dug Agrokora, prema nekim informacijama, on iznosi 40 milijardi kuna. "Obveze, dugovi i krediti na pasivnoj strani bilance Agrokora bi mogli biti upravo toliki, ne očekujem da će konačna brojka duga varirati od ove koja je danas poznata za više ili manje od milijardu kuna", komentirao je Ramljak.

Ne propustite