Najbrže palačinke na francuski način

Kuharica
Najbrže palačinke na francuski način
Ko može da odoli palačinkama?

Sastojci:

1 jaje
225 ml mleka
1/4 kašičice soli
1/2 kašičice kristal šećera
100g višenamenskog brašna
Priprema: 

Pomešajte brašno, šećer i so u činiji. Napravite udubljenje u sredini i dodajte mleko i jaje. Umutite dobro. 2. Zagrejte umereno tiganj. Sipajte masu za palačinku, oko 60ml za jednu palačinku. Nagnite tiganj i napravite kružni pokret da bi se površina tiganja ravnomerno obložila. 3. Pecite palačinku oko 2 minuta, dok ne postane zlatno žuta. Spatulom okrenite i pecite sa druge strane. Poslužite toplo, sa filom koji ste izabrali. Fil za palačinke može biti najrazličitiji. Voće, puding, neki vrsta musa. Kao slana varijanta povrće i meso. 

Vreme pripreme: 

30 minuta 

Prijatno! 

Ne propustite