OVE GODINE NAS PROLJEĆE PLANIRA ZAOBIĆI: Slijedi nam opet lud period

Aktuelno
OVE GODINE NAS PROLJEĆE PLANIRA ZAOBIĆI: Slijedi nam opet lud period
Vjetar slab, na sjeveru zemlje istočnog smjera

U utorak, 09.05.2017., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, sapšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Padavine većinom u Bosni. U Hercegovini lokalno kratkotrajni pljuskovi. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana na planinama će padati i snijeg. Prognozirana količina padavina je između 5 i 10 litara po metru kvadratnom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 15°C, na jugu zemlje od 17 do 20°C.
U srijedu, 10.05.2017., u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost.

Vjetar slab, na sjeveru zemlje istočnog smjera. U ostalim područjima prije podne vjetar sjevernog smjera, a u drugoj plovini dana vjetar mijenja smjer na jugozapad. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 4°C, na jugu zemlje od 7 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 20°C, na jugu do 23°C.
U četvrtak, 11.05.2017., povećanje oblačnosti sa jugozapada u Bosni i Hercegovini će usloviti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne se očekuju i slabi kratkotrajni lokalni pljuskovi. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 7 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25°C.

Ne propustite