JEZIVA PORODIČNA TRAGEDIJA Stric i bratanac poginuli kada je jednom grom udario u štap za pecanje, a drugom U GLAVU!

Region
JEZIVA PORODIČNA TRAGEDIJA Stric i bratanac poginuli kada je jednom grom udario u štap za pecanje, a drugom U GLAVU!
Saša Živković (47) i njegov bratanac Marjan Živković (31) iz Malošišta kod Doljevca poginuli su prekjuče oko 22 sata, kada ih je udario grom dok su pecali na obližnjoj bari.

Saša Živković (47) i njegov bratanac Marjan Živković (31) iz Malošišta kod Doljevca poginuli su prekjuče oko 22 sata, kada ih je udario grom dok su pecali na obližnjoj bari.


Pretpostavlja se da je grom privukao štap za pecanje od ugljeničnih vlakana, a njihova tijela pronašli su rođaci iste večeri, poslije kraće potrage u koju su krenuli jer se nisu javljali na mobilne telefone.

- Otišli su da pecaju oko 18.30 sati, pa su se vratili nakratko da uzmu još štapova. Ja sam bio na poslu kada je jako puklo od udara groma u 20.30 sati. Na sekundu je nestala struja u celom selu. Nisam ni slutio šta se desilo. Kada sam došao kući, video sam da se otac nije vratio sa pecanja, pa sam s majkom krenuo da ga tražim jer se nije javljao na telefon. Kada smo došli do šljunkare, kako zovemo obližnju baru, video sam prvo bicikl, a onda i njihova tela. Otac je držao u rukama štap u koji je udario grom, a njegov bratanac Marjan je ležao metar pored njega. Bili su već pomodreli i osećao se miris spaljenog mesa. Odmah smo znali šta se desilo - kaže Sašin sin Aleksandar.

sasa
Odmah su pozvali Hitnu pomoć i policiju, ali su ljekari mogli samo da konstatuju smrt.

Marjanov otac Slaviša Živković kaže da njegov sin nije volio da peca.

- Nije mu to bio hobi. Počeo je u zadnje vreme da ide sa šuracima, ali sudbina je tako htela da izgubi glavu - priča Slaviša suznih očiju.


Pošto je poslije grmljavine Marjanov telefon bio nedostupan, a Sašin je zvonio, Slaviša je krenuo da ih traži.

- Otišao sam kolima sam do bare. Pošto nisam pecaroš i nisam znao gde se tačno nalaze, počeo sam da ih dozivam, ali se nisu odazivali. Setio sam se da Sašin sin Aca zna gde pecaju, pa sam se vratio po njega. Usput sam se molio da su već stigli kući ili da su otišli na Moravu da pecaju, pošto mi se ovamo nisu odazivali. Vratili smo se zajedno do šljunkare, Aca je potrčao i prvi stigao do njih. Onda sam čuo Acin vapaj: "Oni su pomodreli". Saša je bio već hladan. Marjanu je lice bilo toplo, mada mu je telo bilo hladno. Počeo sam da mu masiram srce, ali nije bilo efekta, pozvali smo Hitnu pomoć iz Doljevca i policiju. Oni su konstatovali smrt. I tu je kraj tragedije - dodaje Slaviša.

"Kada smo ih pronašli, bili su već pomodreli i osećao se miris spaljenog mesa", priča Aleksandar, sin nastradalog Saše Živkovića
Komšija iz sela Nikola Mladenović kaže da je Saša prošle godine ulovio velikog soma na tom mjestu.

marjan

- Pre oko godinu dana Saša je upecao soma teškog 15 kilograma baš na tom mestu i bio je siguran da ima još jedan još veći kojeg mora da ulovi. Pričao je da som radi dobro kad grmi. Na nesreću, u blizini bare je sve ravno, nema nijednog visokog drveta koje je moglo da privuče grom da ih ne udari - kaže Nikola,prenosi Blic.

Saša je radio kod Marjana u firmi koja se bavila uvođenjem elektroinstalacija. Saša je za sobom ostavio sina jedinca Aleksandra i suprugu, a Marjan suprugu i dvoje djece od sedam godina i petnaest mjeseci.

Nastradali rođaci sahranjeni su juče na lokalnom groblju, a od njih su se oprostile na stotine bližnjih.

komsija
Prema priči mještana, Sašu je grom udario preko štapa za pecanje "karbonca", sačinjenog od ugljeničnih vlakana koja su savršen provodnik elektriciteta, dok je Marjana pogodio u glavu.

- Saša je štap držao na levoj slabini jer ga je upravo sklapao. U tom trenutku grom je udario i rascvetao štap na tom mestu. Marjana je grom udario u slepoočnicu, prošao je kroz telo i mobilni telefon koji mu je bio u džepu i izašao kroz noge u visini kolena - priča jedan od mještana.

Ne propustite