I ovaj mjesec posebna ponuda za snižene povratne karte za Beč, Bregenz, Salzburg, Innsbruck i Zagreb

Kiosk
I ovaj mjesec posebna ponuda za snižene povratne karte za Beč, Bregenz, Salzburg, Innsbruck i Zagreb
CityDeal je i ovaj mjesec pripremio odličnu ponudu. U saradnji sa Bisstoursom, ponovo su pušteni u prodaju vaučeri za povratne karte za Beč, Bregenz, Innsbruck, Salzburg i Zagreb. Uštedite i upoznajte ove jedinstvene evropske gradove.

Beč je vijekovima bio prijestolnica Habsburške monarhije, a sada je glavni grad bogate Austrije. Beč je grad slavnih koncertnih dvorana i vrhunskih koncerata, bogatih muzeja, opere i pozorišta, što ga uz neizostavnu kupovinu u Mariahlifer strasse, čini veoma primamljivim za turiste. Beč je uređen i uredan grad, gdje je svaka fasada čista i svaki ukras na svom mjestu. 

Salzburg je glavni grad istoimene austrijske pokrajine Salzburg. Ime grada u prijevodu znači „Slana tvrđava“. Cijeli prostor je nekad bio pod morem, pa sve obiluje najpopularnijim začinom – soli. Grad okružuju mnogobrojni rudnici soli od kojih su neki otvoreni i za turiste. Na brdu iznad Salzburga uzdiže se najveća tvrđava u srednjoj Europi. Tvrđava Hohensalzburg sagrađena je u 11. stoljeću. Turisti do tvrđave dolaze žičarom, a kada je vrijeme lijepo, pogled je zaista impresivan. Salzburg je poznat i po tome što je rodni grad Wolfganga Amadeusa Mozarta. Čuvene Mozart kugle potiču upravo iz ovog divnog grada, ako ih več niste probali,vrijeme je za posjet ovom veličanstvenom gradu. 

Putovanje u Bregenz modernim autobusima agencije Biss Tours će Vam biti uživanje. Glavni grad Vorarlberga magnet je za ljubitelje kulture, i to ne samo zbog poznatog Festivala nego i zbog kapitalnih djela austrijskog modernog graditeljstva. Kulturni vrhunac svakako je Festival u Bregenzu s tradicijom dugom više od pola stoljeća, kada se na predivnoj pozornici na jezeru izvode prvoklasne opere vrhunskih režisera s „domaćim orkestrom", Bečkim simfoničarima. Osim festivalskih priredbi, cijele vas godine očekuju stotine drugih događanja, kao što su izložbe, koncerti, „Proljeće u Bregenzu" (Bregenzer Frühling) ili međunarodni festival plesa.

Innsbruck je grad u Austriji, glavni grad pokrajine Tirol. U Innsbrucku živi negdje oko 120.000 stanovnika, a s okolnim selima oko 160.000, što znači da je Innsbruck peti najveći grad u Austriji. Najznačajniji je carski dvorac Ambras i crkva Hofkirche. Zanimljiva je kuća Goldenes Dachl sa zlatnim krovom sagrađena oko 1500. godine. Poznat je stari most preko Inna i stari parlament Tirola (Altes Landhaus). Značajne su brojne građevine vezane uz zimski turizam od kojih je neke dizajnirala poznata arhitektica Zaha Hadid.
Linija saobraća jednom sedmično i to nedjeljom u 08:05 h iz Sarajeva. Povratak je petkom u 16:05 h iz Innsbrucka. Vaučer možete koristiti i za obrnutu relaciju Innsbruck – Sarajevo 

Zagreb je glavni i ujedno najveći grad Republike Hrvatske i ako malo bolje proučimo historiju grada Zagreba vidjet ćemo da je poprilično zanimljiva i bogata. Zato je CityDeal u saradnji sa agencijom Biss tours obezbijedio povratnu kartu za Zagreb po odličnoj cijeni. Prilika koju ne smijete propustiti! Autobusna linija za Zagreb saobraća svaki dan iz Zenice u 08:30h i vraća se iz Zagreba svaki dan u 09:00h.

Sve ponude sa portala Citydeal.ba možete kupiti online preko naše web stranice www.citydeal.ba, uplatnicom, gotovinom ili kartičnim plaćanjem na našim prodajnim mjestima u SCC-u (-1 sprat) i na prodajnom mjesto u BBI Shopping centru (prizemlje).
Pametno kupujte i značajno uštedite samo uz Vaš Citydeal!

Ne propustite