DRAMA NA LETU ZA PARIZ Stjuardesa u suzama: Putnici je POZLILO, neprestano je OVO ponavljala

Region
DRAMA NA LETU ZA PARIZ Stjuardesa u suzama: Putnici je POZLILO, neprestano je OVO ponavljala
Sve je počelo 14. aprila na redovnom letu "Air Srbije" za Pariz.

Sve je počelo 14. aprila na redovnom letu "Air Srbije" za Pariz. Kada joj je koleginica rekla da gospođi u kabini nije dobro, stjuardesa Mirjana Todorović (24) joj je prišla postavljajući pitanja koja su uobičajena procedura za ovakve situacije i pokušavajući da djeluje smirujuće.

Žena se žalila na gušenje i pritisak u grudima, kao i na to da joj je vruće. Saznala je da je ova prije leta uzimala određene antidepresive koji su joj bili terapija, ali da nikada prije toga nije imala ovakvu reakciju na njih u avionu.
"Ona je na trenutak bila bolje, pričala je o nekim drugim stvarima, ali mi se povremeno žalila na bol koji kreće iz stomaka i penje se ka grudima, gde je jako steže i guši, pa sam za svaki slučaj obezbedila i bocu s kiseonikom", prepričava Mirjana.

Sve je bilo u redu do 40 minuta pred sletanje, kada je putnica zatvorila oči uz objašnjenje da joj je tako lakše. Nastavljajući da joj priča pozitivne stvari, Todorovićeva je na trenutak pomislila da je najgore prošlo, ali...


"Odjednom se uhvatila za grudi i počela da ispušta takve zvuke pri udisaju da sam znala da ne mogu više sama da joj pomognem, pa sam tražila lekarsku pomoć", prisjeća se Mirjana, kojoj su, opet poštujući protokol, u pomoć pritekle dvije medicinske sestre francuskog porekla i ljekar koji je bio Srbin, a koji su se na letu za Pariz našli kao obični putnici. U međuvremenu, kapetan je bio obaviješten o svemu što se dešava, a medicinska pomoć je čekala da nakon slijetanja odmah uđe u avion.

"Pre nego što sam se odvojila od nje ponavljala mi je "ja tebi verujem, nemoj da me ostavljaš, budi sa mnom" jer je vjerovatno stekla povjerenje u mene", kroz još jednu epizodu suza nam priča mlada Mirjana, na koju je ovaj događaj bez sumnje ostavio jak utisak.Nakon što su sletjeli, a Mirjana obavila sve ono što protokol nalaže i što je uobičajeno za taj trenutak, odmah je otišla da provjeri stanje svoje putnice.
Savršeno uigrani tim koji se brinuo o drugim putnicima se, u saradnji s Mirjanom, pobrinuo da svi ostanu na svojim mjestima kako bi medicinska pomoć imala lakši pristup ženi. Kada su je stavili na nosila i uputili se ka izlazu, pacijentkinja je uporno dozivala Mirjanu u želji da ova krene s njom i da bude pored nje do kraja. I pored ženinog insistiranja, Mirjana nije mogla da krene jer ju je čekao naredni let.

U društvu ove gospođe je putovala i majka koja, vidno potresena kako kaže Mirjana, nije bila sposobna da zapiše osnovne informacije o tome gdje može kasnije da dođe do svoje kćerke, gdje da pokupi prtljag...

"Kada sam videla koliko se trese, na papirić sam joj napisala sve neophodne informacije, a onda sam devojku, koja obično dolazi kao asistencija za ljude sa pomagalima, zamolila da je sprovede", navodi Mirjana u ovoj potresnoj ispovijesti zastajući da obriše suze.

 
Ova hrabra, do tada pribrana stjuardesa kaže da ju je tek onda stiglo sve što se dogodilo, a uz klecanje nogu krenule su i prve suze. Uz podršku tima, nakon 15 minuta se smirila i već je, kako to dolikuje pravom profesionalcu, bila spremna za naredni let.

 

(Blic

Ne propustite