Djevojčica kojoj je vrtuljak oderao kožu do lubanje, ne predaje se! Dosad je imala čak 6 operacija i 28 transfuzija krvi

Čudne priče
Djevojčica kojoj je vrtuljak oderao kožu do lubanje, ne predaje se! Dosad je imala čak 6 operacija i 28 transfuzija krvi
Djevojčici se prekrasna kovrčava, crvena kosa zapetljala za vrtuljak, koji joj je tijekom vožnje oderao više od polovice kože s lubanje.

Elizabeth Gilreath dvanaestogodišnja je djevojčica, koja je prije godinu dana bezbrižno sjela na vrtuljak, ne znajući kako će joj ta vožnja promijeniti cijeli život. Djevojčici se prekrasna kovrčava, crvena kosa zapetljala za vrtuljak, koji joj je tijekom vožnje oderao više od polovice kože s lubanje. Danas se Elizabeth još uvijek bori za potpuno ozdravljenje, no ne skida osmijeh s lica, jer su joj napokon izrasle njene crvene kovrče - barem preko dijela glave.

Djevojčicu su odmah nakon nesreće prevezli u bolnicu, iz koje nije izašla mjesecima, a imala je već šest operacija i čak 28 transfuzija krvi. No Elizabeth je i dalje u borbi za potpuno ozdravljenje, jer je prije nekoliko tjedana ponovno završila u bolnici zbog teške infekcije.

operacija-2

Ipak, predivna djevojčica ne gubi nadu kako će joj kosa jednog dana rasti preko cijele glave, a rekla je i kako se ne srami svojih ožiljaka. "Moji ožiljci ne određuju to tko sam i što sam. Ničiji ožiljci nikoga ne bi trebali određivati", kazala je hrabra curica.

Njezina majka silno je ponosna na to kako se Elizabeth bori za svoj život i sigurna je kako će jednog dana u potpunosti ozdraviti. "Ona može pobijediti bilo što. Ona me tjera naprijed. Ona i mene čini snažnom", rekla je majka Virginia.

Sami liječnici ostali su zapanjeni Elizabethinom snagom i voljom, a nisu vjerovali ni u to da će djevojčica moći povratiti vid na oba oka. Elizabeth nakon nezgode nije mogla otvoriti lijevi kapak, a upravo operacija oka bila je jedna od šest koje je imala.

Zbog stravične su nesreće Virginia i Elizabethin otac Timothy podignuli nekoliko tužbi, između ostalih i protiv savezne države Nebraska, zbog čijih blagih zakona kontrole sprava u zabavnim parkovima nije potrebno obavljati češće od jednom godišnje.

Elizabeth će korak po korak, nadamo se, potpuno ozdraviti, a ona se najviše nada da će joj kosa jednog dana prekriti cijelu glavu, piše 100posto.hr.

Girl Injured on Carnival Ride: 'My Scars Don't Define Me'

Elizabeth "Lulu" Gilreath discusses her ongoing recovery, one year after her scalp was ripped off by a carnival ride. WOWT's Malorie Maddox reports.

 

Ne propustite