ANTHONY JOSHUA KATEGORIČAN: Kličko ni moj trening ne bi mogao izdržati

Boks
ANTHONY JOSHUA KATEGORIČAN: Kličko ni moj trening ne bi mogao izdržati
Britanac će imati priliku i da okonča višegodišnju karijeru jednog od najboljih boksera u modernoj eri, 41-godišnjeg Klička.

Britanski bokser Anthony Joshua rekao je da je spreman da strpljivo čeka svoje šanse protiv Vladimira Klička u borbi koja ih očekuje u subotu na 'Wembleyu'.

Anthony Joshua pokušat će osigurati sebi zvanje najboljeg teškaša današnjice pred oko 90.000 navijača, što će biti rekordna posjeta nekom boks meču u poslijeratnoj historiji.

Britanac će imati priliku i da okonča višegodišnju karijeru jednog od najboljih boksera u modernoj eri, 41-godišnjeg Klička. Ukrajinac je na mjerenju imao 109,1 kilograma, što je za oko 4,5 kilograma manje od protivnika. Ta prednost motiviše Joshuu, koji želi da pokaže nadmoć nad rivalom i potencijalno ga nokautira.

"Želim da boksujem pametno. Namjestim se, krenem napred, zatim u odbranu, pa onda opet u napad. Koristit ću prilike koje mi se ukažu jer je to svakako bolje nego da konstantno samo napadam i promašujem. Gladan sam za nokautom", kaže Joshua.

Britanac (27) nikada nije boksovao duže od sedam rundi, pa se postavlja pitanje koliko fizički može da izdrži uslijed svoje težine. Kličkovo samopuzdanje raste vremenom kako ulazi u ritam, ali Joshua smatra da će protivnikove godine učiniti svoje.

"Vjerovatno će krenuti snažno, ali neće moći da održi taj tempo. To je prirodno i niko ne može da ospori tu činjenicu. Mislim da on ne bi mogao da izdrži tempo ni u mom trening kampu. Pre 10-ak godina on je bio dobri, oštri Vladimir. Zadavao je više udaraca. Sada mora drugačije da boksuje kako je stariji. Ne želim da vodim mentalne bitke sa njim. Znam da kakva god borba bila, ako postane gusto, mogu da se izvučem", zaključuje Brtitanac.

Borba za IBF, WBA i WBO titulu svjetskog šampiona u teškoj kategoriji zakazana je za subotu 29. aprila na "Wembleyu" u 22.00 sata. Kličko ima skor od 64 pobjede i četiri poraza, dok je Joshua nepobijeđen u svih 18 dosadašnjih borbi.

Ne propustite