Džeko progovorio o Spallettiju i otkrio u kakvim su odnosima

Druga strana sporta
Džeko progovorio o Spallettiju i otkrio u kakvim su odnosima
Bh. napadač je u afektu opsovao Spallettiju, što je bio povod italijanskim medijima da započnu špekulacije o njihovoj navodnoj svađi...

Bh. napadač je u afektu opsovao Spallettiju, što je bio povod italijanskim medijima da započnu špekulacije o njihovoj navodnoj svađi, ali je kasnije postalo jasno da u tim pričama nema istine. 

Da su Džeko i Spalletti u dobrim odnosima potvrđuje i posljednja izjava našeg fudbalera, koji je u razgovoru za The Independent poručio da uživa veliko povjerenje svog trenera. 

"Spalletti ima veliko povjerenje u mene i ja to osjetim. Čak i kada me kritikuje, pomaže mi da budem bolji. Saradnja s njim mi daje mnogo samopouzdanja, jer svakom napadaču je važno imati povjerenje svog trenera. Odmah je lakše igrati", rekao je Džeko, koji je pohvalio i svoje saigrače: 

"Igramo napadački fudbal i u ekipi imam nekoliko zaista vrhunskih saigrača, pa je i meni lakše zabijati golove. Oni se trude da mi pomognu u tome i dodaju mi mnogo lopti. Žao mi je što vjerovatno nećemo biti prvaci iako ćemo osvojiti više od 80 bodova u sezoni. To je malo frustrirajuće, ali moramo čekati kikseve Juventusa i biti optimistični".

Ne propustite