SARADNJA DVIJE ZEMLJE: Vučić pozvao Erdogana u posjetu Srbiji

Region
SARADNJA DVIJE ZEMLJE: Vučić pozvao Erdogana u posjetu Srbiji
Premijer Vučić je, kako se navodi, prenio duboku zahvalnost turskim kompanijama koje ulažu u Srbiji, a posebno na pomoći koju su pružile u teškim trenucima.

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas je, u razgovoru sa turskim ambasadorom Tanžuom Bilgičem, uputio poziv predsjedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu da posjeti Srbiju i izrazio podršku projektima Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA).

"Predsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Republike Turske Tanžuom Bilgičem i tom prilikom, u prijateljskim razgovorima, uputio poziv predsjedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu da posjeti Srbiju i izrazio želju da odnosi sa Turskom i njenim narodom i dalje budu u stalnom usponu", ističe se u saopćenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

Premijer Vučić je, kako se navodi, prenio duboku zahvalnost turskim kompanijama koje ulažu u Srbiji, a posebno na pomoći koju su pružile u teškim trenucima.

Na sastanku se govorilo o aktivnostima TIKA, a premijer Vučić je naglasio da kao premijer daje punu podršku različitim projektima ove agencije, kao što su renoviranje zgrade Višeg suda u Novom Pazaru i rekonstrukcija beogradskog porodilišta u Zvečanskoj ulici, dodaje se u saopćenju.

"Želimo da privučemo još veći broj turskih investitora i organizujemo sastanke sa poslovnim ljudima iz Turske, u cilju izgradnje povjerenja onih koji već posluju u našoj zemlji, kao i povećanja obima privredne saradnje", istakao je premijer Vučić.

Ambasador Bilgič je naglasio da su neophodni dobri odnosi Turske sa Srbijom, kao ključnom zemljom za mir i stabilnost na Balkanu, navodi se u saopćenju.

On je najavio dolazak novih preduzetnika iz Turske, koji su spremni da svoje poslovanje prošire u nekim od gradova Srbije.

"I turski predsjednik i srpski premijer su snažni lideri koji donose snažne odluke", smatra ambasador Bilgič, složivši se sa premijerom Vučićem da je saradnja između dvije zemlje na dobrom putu.

Predsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić ponovio je poziv turskom predsjedniku Erdoganu da posjeti Srbiju, dodaje se u saopćenju.

Ne propustite