NEVJEROVATNO ALI I ZASTRAŠUJUĆE Evo šta sve Facebook zna o vama

Internet
NEVJEROVATNO ALI I ZASTRAŠUJUĆE Evo šta sve Facebook zna o vama
Društvena mreža koja ima skoro dvije milijarde korisnika zabavlja nas svakog dana svojim besplatnim sadržajem.

Društvena mreža koja ima skoro dvije milijarde korisnika zabavlja nas svakog dana svojim besplatnim sadržajem. Pored toga, tehnološki gigant se trudi da nas što duže sadrži na njegovim servisima, i to putem svojih mobilnih aplikacija poput "Mesindžera", "Vatsapa" i "Instagrama". Razlog je jednsotavan - što se duže zadržavamo na sajtovima Facebooka, to se više podataka o nama sakuplja.

Upravo ti podaci su ono što privlači oglašivače na platformu, ili prostije rečeno: naši podaci pune džepove Facebooka novcem. Gomilom novca. Na sajtu "TheNextWeb" jedan od korisnika objavio je koje sve informacije Facebook posjeduje o njemu, i to zahvaljujući njegovoj aktivnosti na toj društvenoj mreži.

face
Naravno, Facebook neće objaviti sve informacije koje posjeduje o svojim korisnicima, ali čak i ovaj djelić koji je objavljen na pomenutom sajtu djeluje prilično nevjerovatno, ali i zastrašujuće, jer pomoću tih informacija čak i potpuni neznanac može da formira veoma tačno mišljenje o vama, vašem životu i interesovanjima.

Primjera radi, može vidjeti koji telefon koristite, kojim se kompjuterom služite, koji vam je primarni pretraživač, da li putujete i gdje, pa čak i vaše političke stavove. Ovi profili formirani su na bazi vaših lajkova, statusa, afiniteta vaših Facebook prijatelja, lokacije, ciljeva u karijeri, kao i o vašoj interakciji sa drugim korisnicima ili oglašivačima. Ponaljamo, ovo je samo onaj dio koji Facebook javno prikazuje, dok se mnogo toga krije.


Opet, ovo su informacije koje svi dobrovoljno dajemo i čak ne razmišljamo dvaput o tome. Dok se ljudi plaše hakerskih napada, kao da nisu svjesni da je veća opasnost po njihovu privatnost gomila sajtova koje svakog dana koriste, piše "TheNextWeb".

Ukoliko i vi želite da provjerite djelić profila koji je Facebook napravio o vama i vašim interesovanjima, to možete učiniti klikom ovdje.

Ne propustite