Lidija iskreno o karijeri i emotivnom životu: NE DOBIJAM ULOGE JER SAM SUVIŠE LIJEPA!

Show
Lidija iskreno o karijeri i emotivnom životu: NE DOBIJAM ULOGE JER SAM SUVIŠE LIJEPA!
Lidija Vukićević jedna od najljepših srpskih glumica.

Lidija Vukićević jedna od najljepših srpskih glumica. 

Budući da neki ljudi kažu da je ljepota u glumačkom poslu predstavlja navjeći terret, i da reditelji nekada mogu da kažu "šta će meni lijepa glumica, ona mora da nije talentovana” u intervju za Telegraf Lidija dala svoje mišljenje po tom pitanju.

"To je problem svih reditelja što time zanemaruju šminkere, i vljasuljare, i kostimografe i sve. Uvek sam govorila zašto ja ne bih mogla da igram Petriju u filmu “Petrijin venac”. Oni su rekli: “Gde ti da igraš?”. Zašto? Postoje perike, postoji sve. Dobar reditelj od glumice koja izgleda tako i tako izvuče potpunu kontru. Ali nisam srela baš takvog reditelja." – iskrena je glumica.

Lidija je navela da bi pristala da je naprave ružnom zarad neke uloge.

"Apsolutno da. Želela bih da me poružne i da me naprave starijom. To je izazov, pa to je moj posao. Gluma je igra i proživljavanje tuđih sudbina, ulazite u neke druge godine. Što ste stariji sa više iskustva, to bolje uloge pravite. Tako da sve što je na raspolaganju, igrala bih…" – rekla je ona.

Na pitanje da li je njena uloga u "Boljem životu" nagrada ili kazna za glumačkki rad, Lidija je rekla: 

"Uvek nagrada. Ne može da bude kazna nešto što me je upoznalo sa celom bivšom Jugoslavijom. To je nagrada. Nagrada da sam napravila kontakt sa mnogim ljudima, da sam napravila sebe kroz tu ulogu. Ne može da bude kazna. Ja volim “Bolji život” i celu tu ekipu i nikada nisam bežala od Violete. Violeta je uloga kojom sam ja napravila karijeru. Doduše, ne mogu da zanemarim “Žikinu dinastiju”, Čalića velikog (reditelja “Žikine dinastije” Zorana Čalića). Tu sam se nekako prvi put predstavila publici, ali u svakom slučaju sve su to moje nagrade i volim sve te uloge." – zaključila je Lidija.

 

Ne propustite