Otkriven motiv trostrukog ubistva kod Šibenika

Region
Otkriven motiv trostrukog ubistva kod Šibenika
Vijest o stravičnom zločinu proširio se Brodaricom nakon što je mjesto opkolila policija.

Kako neslužbeno doznaje ŠibenikIN, motiv trostrukog ubistva zbog kojeg je u tijeku potraga za Borisom Luketom (59), dug je od 420.000 eura, koliko su mu navodno dugovali supružnici Keranović, a kako se u svemu našao Ivan Bajić, nije nam poznato.

Zbog tog duga Keranovići su trebali izgubiti kuću jer ih je Luketa tužio i taj se slučaj godinama vukao po sudu, a onda su nedavno navodno postigli dogovor. 

No, očito se nešto izjalovilo i danas se na Brodarici dogodilo trostruko ubistvo.  

Mještani koji poznaju ubijene supružnike tvrde: Sin je trošio više nego je zarađivao

Vijest o stravičnom zločinu proširio se Brodaricom nakon što je mjesto opkolila policija. Rijetki su mještani u takvoj situaciji bili spremni za razgovor. 

Ipak, uspjeli smo doznati kako je porodica Keranović desetljećima živjela u Brodarici i kako su im se sinovi zaposlili u inozemstvu. Bavili su se ugostiteljstvom i držali kafić "Sunce", a također su i iznajmljivali apartmane. 

Prva supruga jednog od sinova živi, tvrde Brodaričani, u dijelu kuće zajedno sa dvije kćeri i radi u porodičnom kafiću, a bivši joj je suprug zasnovao novu obitelj u Austriji i rijetko ga viđaju za razliku od Kemala, drugog sina Keranovićevih koji radi u Njemačkoj. 

Kemal je navodno jutros stigao iz inozemstva. Opisuju ga kao prilično nadmenu osobu. Trošio je, kažu, više nego što je zarađivao. Brodarički kuloari tvrde da su upravo njegovi dugovi zbog kojih je izgubio i neke nekretnine bili neposredni povod tragedije. 

U kakvoj su vezi bili Bajić i Keranović, mještani malo znaju. Jedino im je poznato da su obojica neko vrijeme živjela i radila u Njemačkoj.

- Danas oko 15 sati ispred pekare vidjela sam Bajića i još dva muškarca. Bajića sam prepoznala po njegovom mercedesu u kojemu je, kako se priča, i ubijen. Drugu dvojicu nisam mogla prepoznati iz tolike daljine.  Svađali su se i vikali. U jednom trenutku jedan od dvojice muškaraca je izvadio pištolj i stavio ga za pojas. Od straha sam pobjegla kući. 

- Kasnije sam čula da je neki Boris Luketa viđen kako bježi sa Gominjaka i kako je čak ušao u dvorište jedne kuće kako bi oprao krvave ruke. Priča se i to da mu je pripala neka zemlja Keranovićevih zbog Keminih dugova, ali da su se roditelji protivili da se uknjiži kao novi vlasnik. Koliko je u tome istine, tko će znati - ispričala nam je starija gospođa.

Brodaričani koji su željeli ostati anonimni, pak, povjerili su nam kako su Keranovići bili kućni prijatelji s Ivanom Bajićem i kako su ga,  zapravo, angažirali da primiri nategnutu situaciju između njihova sina Kemala i Borisa Lukete, Primoštenca kojemu je Kemal godinama dugovao silne novce.

- Očito je da se sve to otelo kontroli i da su u pitanju bile ružne stvari čim se mahalo pištoljem prije bilo kakvih pregovora. Čuo sam da je Kemo isto bio u kući, ali je uspio pobjeći i sakriti se u šumi. Ne mogu vjerovati da se ovako nešto dogodilo u Brodarici - u šoku je prozborio jedan od Brodaričana kojeg smo zatekli na Gomnjaniku.

Ne propustite