Povratak Šarapove: Sponzori nanjušili lovu, kolegice bijesne

Tenis
Povratak Šarapove: Sponzori nanjušili lovu, kolegice bijesne
Nakon 15 mjeseci suspenzije vraća se Marija Šarapova

Nakon što joj je na dopinškom testu otkrivena zabranjena supstanca, Marija Šarapova u suzama se oprostila od teniskog svijeta. Sportski arbitražni sud u Švicarskoj smanjio joj je kaznu s dvije godine na 15 mjeseci. Danas je došao trenutak kada se ona službeno vraća tenisu. 

U povratničkom meču (18:30) na turniru Porsche Stuttgart Grand Prix u Njemačkoj, dodijeljena joj je Talijanka Roberta Vinci. Ova vlasnica pet Grand Slamova dobila je wild card pozivnicu za turnir, ali izgleda da će zapamtiti ovaj povratak. Njene kolegice odmah su je kritizirale, ali imaju i respekta prema njoj. 

"Ne sviđaju mi se koje su igračice dobile pozivnice za turnir u Stuttgartu, Rimu i Madridu. Marija Šarapova je pogriješila, platila je za svoje grijehe i naravno da se slažem s time da smije ponovno igrati, ali - bez pozivnica", izjavila je Roberta Vinci o povratku tenisačice s kojom će igrati današnji meč u Stuttgartu. 

Roberta Vinci svjesna je toga da Mariju Šarapovu obožavaju sponzori i navijači, ali će je pokušati spriječiti u tome da se vrati u najboljem svjetlu.

"Vjerujem da će velik dio navijača navijati za nju, ali ja moram pokazati sve što znam i pobijediti je."

Ne propustite