Pogledajte dirljivi govor muža ubijenog francuskog policajca: "Nećete imati moju mržnju"

Svijet
Pogledajte dirljivi govor muža ubijenog francuskog policajca: "Nećete imati moju mržnju"
Na jučerašnjem skupu komemoracije za francuskog policajca ubijenom u terorističkom napadu prošlog tjedna u Parizu, i njegov je suprug održao emotivan govor.

Na jučerašnjem skupu komemoracije za francuskog policajca  ubijenom u terorističkom napadu prošlog tjedna u Parizu, i njegov je suprug održao emotivan govor.

Xavier Jugele, 37-godišnji policajac, ubijen je na dužnosti na znamenitom pariškom bulevaru Champs-Elysees prošlog četvrtka, dok su još dvojica njegovih kolega ozlijeđena. Za napad je odgovornost preuzela Islamska država.

Njegov vjenčani civilni partner Etienne Cardilles održao je govor u počast svog supruga pred stotinama njegovih kolega i državnih dužnosnika, uključujući predsjednika na odlasku Francoisa Hollandea koji ga je posthumno odlikovao najvišim francuskim ordenom Legije časti.


"Tu mržnju, Xavier, nemam jer ona nije slična tebi"

"Kada su prve poruke poslane in obavještavajući Parižane da se ozbiljan incident dogodio na Champs-Elyseesu i da je policajac izgubio život, mali glas rekao mi je da si to ti i vratio mi u sjećanje onu velikodušnu i uvjerljivu frazu: 'Nećete imati moju mržnju", kazao je Cardilles, referirajući se na rečenicu koju je izgovorio Antoine Leires, čija supruga je ubijena u terorističkom napadu na koncertni klub Bataclan u studenom 2015.

A ubijeni Jugele je bio na dužnosti upravo u blizini Bataclana u vrijeme tog napada u kojem su islamistički teroristi usmrtili 130 posjetitelja rock-koncerta.

"Tu mržnju, Xavier, nemam jer ona nije slična tebi. Jer ne odgovara ničemu što je činilo tvoje srce da kuca, ni onome zbog čega si otišao u policiju. Jer javna služba, pomoć drugima i zaštita svih bila je dio tvoje obuke i tvojih uvjerenja. A tolerancija, dijalog i strpljenje bila su tvoja najjača oružja", obrazložio je Cardilles,prenosi Index.

Jugele je bio predani LGBT aktivist, član FLAG-a, udruženja LGBT osoba u francuskoj policiji. Osim toga, služio je u dva navrata u Grčkoj u sklopu europske operacije za asistenciju u migrantskoj krizi, Frontex.

Ne propustite