RASPAD DINAMA OD 60 MILIONA EURA: Pad plavog carstva!

Drugi pišu
RASPAD DINAMA OD 60 MILIONA EURA: Pad plavog carstva!
Val potresa na Maksimiru

Ivajlo Petev bit će "pokojni" čim gazde Dinama "prespavaju" i učine ono što su već najavili nakon blamaže u Koprivnici. Dinamo je predao titulu Rijeci porazom protiv ekipe koja cijelo proljeće nikoga nije pobijedila. Peteva su izdali i igrači, u prvom poluvremenu napravili su - jedan prekršaj. Nestao je jedini razlog njegova boravka na Maksimiru, izuzev novca koji će mu Dinamo isplatiti.

Zdravko Mamić kazao je jučer na zasjedanju Izvršnog odbora da Dinamo ne može pratiti Rijeku jer klub da bi živio, mora prodavati i rotirati mlade igrače,-- pa ne može stvoriti automatizam igre kao Rijeka koja stalno igra s 13-14 igrača. Uvjetno rečeno, gazda je jučer stao iza Ivajla Peteva kojem je nikad lošiji Hajduk razbio na tržištu 60 milijuna eura vrijednu momčad, njemu ispod nosa, ali ovo nije bio jedan od uvjeta. Do jučer "ključna figura za opstanak" večeras je postala opterećenje, pitanje je samo kako ga financijski što bezbolnije podnijeti. Petev je nedavno produžio ugovor i riječ je o dobroj odšteti. 

Bratko čeka odštetu 

Poraz od Slaven Belupa, uz šansu Rijeke da ode na osam bodova prednosti, podignuo je novi val potresa u klubu, a nije prošlo ni 24 sata otkad su na Izvršnom odboru spašavali trenera. Petev se nije oporavio od pljuske koju je primio od Hajduka, a njegovi igrači nisu djelovali kao da mu žele pomoći u Koprivnici. No Bratko ni sam sebi više ne može pomoći. Imao je na raspolaganju momčad koja po procjeni na tržištu vrijedi i do 60 milijuna eura. 

Njegove najveće zvijezde zarađuju po sezoni više nego što vrijedi liga, a jedna od njih ne može potrčati. U rukama je imao i najveći koncentraciju mladog talenta, Antu Ćorića, no i tu se kiksalo - zato je Mamić na Izvršnom odboru i podsjetio na viziju da klub ne može opstati bez prodaje. Petev je na presici elegantno rekao da su smjene posao uprave i oprostio se od igrača u svlačionici.

...a Jozak mjesto glavnog šefa Maksimira 

Sve to u hitnom postupku na klupu gura Romea Jozaka koji se baš jučer, eto sreće, vratio sa skautinga iz Rio de Janeira. Petevu su prijetili i povratkom Zorana Mamića, ali on u Saudijskoj Arabiji zarađuje 3,5 milijuna eura po sezoni.

kolinda-rijeka

Željka Kopića opet će se gurati, on je trener koji ruši Hajduk i Dinamo, no Mamić u Maksimiru trenutačno na mjestu trenera treba nešto drugo. U petak mu, k tome, počinje i krucijalan događaj u karijeri, suđenje zbog optužbi za težak kriminal i krađu iz Dinama. Potresi u Dinamu na svim su frontovima. I Kolinda je najavila da je to – to!

Ne propustite