Iz neznanja cijeli život pogrešno kuhate RIŽU! Uz ovakvu pripremu ima čak 80% manje toksina! (RECEPT)

Porodica i zdravlje
Iz neznanja cijeli život pogrešno kuhate RIŽU! Uz ovakvu pripremu ima čak 80% manje toksina! (RECEPT)
Ugrožavate svoje zdravlje a da toga niste ni svjesni.

Kuhanjem riže na pogrešan način, ugrožavate svoje zdravlje a da toga niste ni svjesni.

U sastavu zemlje, pa i one u kojoj se uzgajaju razne žitarice kao i riža, nalaze se razni otrovi opasni po naše zdravlje. Među njima je i arsenik, vrlo snažan otrov čija je samo minimalna koncentracija dopuštena u hrani.

Stručnjaci dugo raspravljaju u kojem tačno dopuštenom procentu je dozvoljeno unositi arsenik pa je prema zadnjim odredbama Evropske Unije on sveden na minimum.

Hronična izloženost toksinima kao što je arsenik povezuje se s nizom zdravstvenih problema poput smetnji u razvoju, bolesti srca, dijabetesa, pa i sve učestalijeg karcinoma.

Pozitivna vijest je da samo mala promjena u načinu kuhanja riže može da učini nešto dobro za zdravlje vas i vaše porodice.

Dakle proces ide ovako, izmjerite količinu riže u posudi pa je potopite u vodu i ostavite tako preko noći! Prije kuhanja prespite vodu a rižu dobro isperite i iscjedite.

Stavite rižu u posudu za kuhanje i dodajte vodu u razmjeru 1:5 i dodajte malo soli. Posudu poklopite i kuhajte rižu na vrlo laganoj vatri nekih 10-15 minuta.

Ne propustite