Nova torija o nestanku male Madeleine šokirala porodicu otete djevojčice

Svijet
Nova torija o nestanku male Madeleine šokirala porodicu otete djevojčice
- U ovom slučaju je bilo puno grešaka; i od strane svjedoka, i od policije, možda čak i od same vlade.

Bivši šef portugalske policije vjeruje da je mala Madeleine McCann , djevojčica koja je nestala pre 10 godina iz hotela u toj državi, oteta i odvedena kroz tajnu mrežu podzemnih pećina i tunela ispod hotelskog kompleksa Praia da Luz, u kojem je boravila sa roditeljima i mlađom braćom 2007. godine.

Paulo Pereira navodi da su već skoro 10 godina razne teorije iskonstruisane zbog nemoći vlasti da otkriju šta se zaista dogodilo sa malom Madeleine.

 Takođe je kritikovao svoje bivše kolege u policiji, rekavši da neko od njih sigurno krije neke dokaze.

- U ovom slučaju je bilo puno grešaka; i od strane svjedoka, i od policije, možda čak i od same vlade. A na kraju dana svi zaboravaljamo tu jednu osobu, malu Madeleine - naveo je Pereira, koji je u vrijeme otmice stao na čelo Portuglaske agencije za nestalu djecu.

madeleine

MI5 zataškala smrt djevojčice?!

Mnogi policijski stručnjaci, kao i pojedini mediji, vjeruju da je mala Madeleine otišla iz sobe van hotela, na ulicu, gdje ju je neko oteo dok je tražila roditelje koji su je u jednom momentu ostavili da spava sama u sobi dok su oni sjedeli u hotelskom restoranu, piše Daily Mail.

U australijskom dokumentarcu koji je emitovan pre nekoliko večeri, Gonsalo Amaral, koji je takođe učestvovao u istrazi nestanaka male Madeleine, tvrdio je da je obavještajna agencija MI5 pomogla da se zataškaju smrt i nestanak djevojčice. Amamral tvrdi da su britanski agenti pomogli da se sakrije tijelo djevojčice, navodeći da je ona umrla u hotelskoj sobi.

Amaral je, inače, prestao da radi na slučaju i podneo je ostavku šest mjeseci od nestanka male Madeleine, ali je na osnovu policijskih dosijea napisao knjigu na teoriju da je djevojčica umrla u hotelskoj sobi. Roditelji male Madeleine  su pokrenuli sudski postupak protiv njega optužujući ga za klevetu.

Ne propustite