Ivanka Trump nazvala svog oca zaštitnikom žena, ali pogledajte reakciju publike (VIDEO)

Svijet
Ivanka Trump nazvala svog oca zaštitnikom žena, ali pogledajte reakciju publike (VIDEO)
Je li Trump zaista "osnažitelj žena"?

Njemačka publika izviždala je Ivanku Trump na konferenciji o ženskim poduzetnicima u Berlinu kada je nazvala svog oca, predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, "ogromnim zaštitnikom obitelji".

Na konferenciji na kojoj su osim nje sudjelovale i njemačka kancelarka Angela Merkel te čelnica Međunarodnog monetarnog fonda Christine Lagarde, Ivanka Trump je obećala da će kreirati "pozitivne promjene" za žene u SAD-u.

Kontroverzan komentar o Trumpu kao zaštitniku obitelji njegova kćer je dala u kontekstu rasprave o ženskom pravu na plaćeni porodiljni dopust.

Je li Trump zaista "osnažitelj žena"?

Miriam Meckel, moderatorica panela, urednica časopisa Wirtschaftswochel, na to je ukazala Trump  na reakciju publike i pitala ju je li njen otac zaista "osnažitelj žena".

"Sigurno sam čula kritike iz medija i to se protezalo, ali znam iz osobnog iskustva i mislim da su huljade žena koje su radile s mojim ocem i za njega desetljećima kada je bio u privatnom sektoru svjedočanstvo njegovoj vjeri i čvrstoj uvjerenosti u potencijal žena", nije se dala smesti Ivanka.

Podsjetimo, njen otac je uhvaćen na snimci iz 2005. kako se hvali da "grabi žene za pi*ku" bez njihovog dopuštenja, dok je u intervjuu 2004. opisao trudnoću kao "neugodnost" za poslodavca.

Osim tri žene koje su ga tužile zbog seksualnog napastovanja, najmanje 12 žena javno je optužilo Trumpa za isto.

SAD uopće nemaju plaćeni porodiljni dopust

Ivanka, koja će u Njemačkoj sudjelovati i na W20 summitu i večerati s Merkel, pohvalila je svog oca što ju je "ohrabrio i omogućio joj da napreduje".

Za razliku od Njemačke koja ženama daje šest tjedana plaćenog dopusta prije poroda i osam tjedana nakon dopusta, SAD su jedina zemlja u razvijenom svijetu koja ne osigurava nikakav plaćeni dopust za nove roditelje, izvještava Washington Post.

 

Ne propustite