Znate li koje je pivo najbolje piti, ako ipak razmišljate o kalorijama?

Zanimljivosti
Znate li koje je pivo najbolje piti, ako ipak razmišljate o kalorijama?
Pivo i fit način života idu ruku pod ruku - ako u pivu naravno uživate umjereno pa si svakih nekoliko dana (može i svaki dan, ali po jedno) priuštite finu čašu hladnog piva.

Pivo i fit način života idu ruku pod ruku - ako u pivu naravno uživate umjereno pa si svakih nekoliko dana (može i svaki dan, ali po jedno) priuštite finu čašu hladnog piva. Više od toga, posebno u jednom danu, donijet će vam kalorijsku bombu, u to budite uvjereni - ali ako je umjerenost riječ kojom biste mogli opisati svoj stil života tada bi si svakako trebali priuštiti tu kriglu zdravlja. 

 

U svakom slučaju, pivo jest zdravo, a ako zaista pazite na kalorije i tu ima lijeka - jer niti je svako pivo iste jačine niti svako od njih ima isti broj kalorija. Zato neka vam ova usporedba kaže koje je za vas stvarno najbolje pivo, i koji bi brend mogao postati vaš broj 1 u svijetu piva. 

Ovo su "mjere" za 1 bocu od pola litre piva. 

Amstel Light - 95 

Beck's Pilsner - 138 

Beck's Premier Light - 63

Budweiser - 145


Corona Extra - 148

Corona Light - 99 

Foster's Premium - 160 

Guinness Extra Stout - 176

Heineken - 148

 

Od "naših" piva svi su manje više slične kalorijske vrijednosti - oko 175 kalorija za "obično" pivo, oko 150 kalorija za light piva te puno manje kalorija za bezalkoholna piva,prenosi Index.A iako bezalkoholno, reći će mnogi, ni nije pivo - svakako je dobra varijanta da barem jednu od dvije boce, ako ste toliko naumili popiti u jednom danu, zamijenite laganijom varijantom. 

I na koncu - Radleri - ukusni napitak koji po mnogima nije ni sok ni pivo zamka je koju biste ipak trebali zaobići. Uz toliko šećera i (ne)prirodnih izvora arome malo tko može vjerovati da unosi čašu zdravlja u svoj organizam. 

Ali zato pravo pivo - umjerena količina, e to stvarno jest za zdravlje! I fit figuru definitivno. 
I za kraju još jedan mali savjet - količina kalorija koju ćete unijeti u svoj organizam od samo jedne boce piva (uz sve dobre nutrijente iz piva) svakako su dovoljni i ne treba vam uz njega - zaista vam ne treba - da pogrickate uz put još jedan kalorijski bespotreban obrok. 

Ne propustite