TRAGEDIJA ZA TRAGEDIJOM: Prije šest godina ubio je suprugu, a sada izvršio samoubistvo vješanjem!

Crna hronika
TRAGEDIJA ZA TRAGEDIJOM:  Prije šest godina ubio je suprugu, a sada izvršio samoubistvo vješanjem!
Džurnoj službi stanice Goražde jučer se oko 18:15 sati obartio P.E. iz Goražda i prijavio da je u ulici Zdravstvenih radnika u Goraždu. P.F. (1965) izvršio samoubistvo vješanjem.

Džurnoj službi stanice Goražde jučer se oko 18:15 sati obartio P.E. iz Goražda i prijavio da je u ulici Zdravstvenih radnika u Goraždu. P.F. (1965) izvršio samoubistvo vješanjem.

Riječ je o Fahrudinu Perli koji je prije šest godina izvršio ubistvo supruge. 

U trenutku pronaslaka njegovo tijelo bilo je u fazi raspadanja. 

U trenutku kada je izvršio samoubistvo, bio je na uvjetnom dopustu i vrlo teškom psohičkom stanju, piše jedan sarajevski portal. 

Podsjećamo, krajem augusta 2011. godine Perla, koji je bio pripadnik Granične policije BiH; ubio je u porodičnoj kući u goraždanskom naselju Baćci, hicima iz službenog pištolja suprugu Mirsadu (35). 

Perla je potom telefonom pozvao prijatelja i obavijestio ga o ovom stravičnom činu.

Kada je policija došla na mjesto gdje su odjeknuli pucnji koji su bili fatalni po jadnu ženu, Mirsada je još davala znakove života.

Njeno srce, međutim, nije izdržalo i od šest metaka ispaljenih u grudni koš i leđa, preminula je u Domu zdravlja Goražde.

Dok se borila za život, njen muž je priveden u pritvorsku jedinicu goraždanske policije.

Slučaj je potresao cijelu BiH, a građani u komšije Goražda bili su u šoku, jer niko nije mogao ni da zamisli da će se dogoditi ova tragedija, za koje su se  krili višegodišnji bračni problemi. 

Kap koja je prelila čašu je zapravo bila bezazelna. 

"Fahrudin je izjavio kako je neposredno prije ubistva od supruge zatražio majicu da obuče. Onda je ona nešto opsovala i rekla mu da nađe sam. U tom momentu on je uzeo pištolj i ubio je", kazao je tada tužilac Lazar Draško. 

Ne propustite