Španjolci objavili sastave za El Clasico: Postoji samo jedna dilema

Fudbal
Španjolci objavili sastave za El Clasico: Postoji samo jedna dilema
Večeras od 20:45 sati igra se najveći nogometni derbi na svijetu

Večeras od 20:45 sati igra se najveći nogometni derbi na svijetu. Real i Barcelona u izravnom okršaju mogu odlučiti o prvaku Španjolske, budući da Madriđani u El Clasico na domaćem travnjaku ulaze s tri boda prednosti.
 
Kada su se posljednji put susrele ove dvije momčadi na Santiago Bernabeu, Real je doživio sramotan poraz. Barcelona je protutnjala sa 4:0, a nedugo zatim Zinedine Zidane je na klupi madridskog kluba zamijenio Rafu Beniteza. Odmah su krenuli i bolji rezultati, Zidane je odveo Real do Lige prvaka, a u dosadašnja dva okršaja s Barcelonom ostao je neporažen. Prošle sezone je njegova momčad slavila s 2:1 preokretom na Camp Nou, a u prvom ovosezonskom dvoboju u Barceloni nije bilo pobjednika nakon što je Sergio Ramos u sudačkoj nadoknadi zabio za konačnih 1:1.
 
Barcelona u večerašnji El Clasico ulazi oslabljena. Suspendiran je Neymar, što je veliki hendikep za Barcelonu jer je brazilski as ove sezone za aktualnog nositelja duple španjolske krune postigao 15 golova, a čak 24 namjestio. Katalonci su čak razmišljali o tome da Neymar nastupi jer Španjolski sportski arbitražni sud još uvijek nije donio odluku o Barceloninoj žalbi, ali su čelnici drugoplasirane momčadi Primere u strahu od poraza za zelenim stolom odlučili izbaciti Neymara iz momčadi.
 
Zidane ima velikih problema u obrani, budući da su ozlijeđeni i Pepe i Varane. Priliku će tako u sredini obrane uz Ramosa dobiti Nacho. Na golu je siguran Navas, a na bokovima Carvajal i Marcelo. 
 
Sredina terena je rezervirana za Modrića, Casemira i Kroosa, a napad za BBC - Balea, Benzemu i Ronalda. Jedina dvojba je status Balea, koji se uspio oporaviti od ozljede, ali se još ne zna je li spreman za cijelu utakmicu. Umjesto njega mogao bi zaigrati Isco koji je u sjajnoj formi.

 

Neymara će, tvrde španjolski mediji, zamijeniti Alcacer koji bi Navasu trebao prijetiti uz Messija i Suareza. Ostatak momčadi se otprilike zna jer bi Luis Enrique trebao na travnjak poslati momčad u 3-4-3 formaciji - Ter Stegen na golu, ispred njega Pique, Mascherano i Umtiti, a četvorka u veznom redu su Rakitić, Busquets, Iniesta i Sergi Roberto. 
 
Vjerojatni sastavi:
 
Real Madrid: Keylor; Carvajal, Nacho, Ramos, Marcelo; Modrić, Casemiro, Kroos; Bale, Benzema, Ronaldo
 
Barcelona: Ter Stegen; Pique, Mascherano, Umtiti; Rakitić, Busquets, Iniesta, Sergi Roberto; Messi, Suarez, Alcacer

Ne propustite