TAJČIN MUŽ PROGOVORIO O TEŠKOJ BOLESTI: U emotivnom pismu otkrio koliko će još dugo živjeti!

Show
TAJČIN MUŽ PROGOVORIO O TEŠKOJ BOLESTI: U emotivnom pismu otkrio koliko će još dugo živjeti!
Suprug Tatjane Kameron Tajči, Metju, obratio se prijateljima i obožavaocima emotivnim pismom u kojem je otkrio kako napreduje njegova terapija.u

Suprug Tatjane Kameron Tajči, Metju, obratio se prijateljima i obožavaocima emotivnim pismom u kojem je otkrio kako napreduje njegova terapija.

Naime, Metjuu je dijagnostikovan rak pluća, pa je njegova porodica pokrenula akciju kako bi skupili novac za njegovo liječenje. On je sada otkrio da su mu ljekari saopštili da tablete koje bi trebalo da spriječe aktivnost proteina koji podstiče rast karcinoma, pacijentima u prosjeku produžava život tek za 12 mJeseci.

"To je bio prvi dan u kojem sam doslovno plakao zbog tuge. Ranije sam plakao zbog ljubavi, ali nikad zbog tuge. Mislio sam na sina Blejza i to me uništilo. Blejzu je 11 godina. Jedanaest je premalo. Nije ni 46 previše, ali nekako je 11 premalo da ostaneš bez oca. Svaki put kad bih pomislio na njega, slomio bih se", priznao je.

Kako je napisao, uspio je od lekara da dobije odgovor koliko dugo pacijenti žive na toj terapiji.

"Govorio mi je: "Imali smo pacijente koji su živjeli i do pet godina i jednog koji je živio devet". Pritisnuo sam ga i pitao: "Ali koji je prosjek, koliko u prosjeku deluje?" Pogledao me je i rekao: "12 mjeseci". Znao sam da sam to tražio, ali moja fizička reakcija bila je kao da me udario u stomak što je jače mogao. Dvanaest mjeseci nije dovoljno. Deset godina nije dovoljno kad odbrojavate. Ne želim odbrojavati. Borim se s idejom o odbrojavanju", napisao je.

 

(Index.hr)

 

Ne propustite