ŠOKANTNA ISPOVIJEST OCA: Isključili su nam struju zbog MALOG DUGA, a sad su mi zbog toga POGINULI SIN I SUPRUGA!

Region
ŠOKANTNA ISPOVIJEST OCA: Isključili su nam struju zbog MALOG DUGA, a sad su mi zbog toga POGINULI SIN I SUPRUGA!
- Otkako sam prije desetak godina ostao bez posla u firmi "Moravica", radio sam šta god sam stigao da bih obezbedio bolji život porodici. Kad sam te večeri stigao kući, dočekale su me najcrnje vijesti, komšije su mi kazale da su Marijana i Darko stradali - priča ožalošćeni suprug.

Darko Marković (16) i njegova majka Marijana Petrović (46) iz aleksinačkog sela Glogovica u Srbiji poginuli su u utorak ispred porodične kuće od strujnog udara! Nesrećni dječak je pokušao da pomeri kabl koji je "na divlje" bio priključen na banderu i na mestu je poginuo, a Marijana je stradala pokušavajući da ga spasi. Ovoj porodici je prije godinu i po dana isključena struja zbog duga od oko 60.000 dinara

Slađan Marković, Marijanin muž i Darkov otac, u petak je neutješno jaukao ispred trošne kuće u kojoj su živeli.

- Sada mi je sve džaba... Ne bi mi muku ublažilo ni da mi daju stan u Beogradu... Mislio sam da je sirotinja najveća muka, a tek sad shvatam da sam i u bedi bio srećan - jadao se Slađan.

On je, kaže, kobnog dana bio u Beogradu, gde je radio.

- Otkako sam prije desetak godina ostao bez posla u firmi "Moravica", radio sam šta god sam stigao da bih obezbedio bolji život porodici. Kad sam te večeri stigao kući, dočekale su me najcrnje vijesti, komšije su mi kazale da su Marijana i Darko stradali - priča ožalošćeni suprug.

Meštani aleksinačkog sela Lužana, koje se nalazi blizu Glogovca, u petak su protestovali ispred aleksinačkog EPS i palili sveće za dušu poginule majke i sina.
 

- Ovde je dvadesetak ljudi koji imaju istu muku koja je mučila Marijanu i njenu porodicu. Svima nam je isključena struja zbog neplaćanja, a nemamo odakle da damo novac jer smo sirotinja. Bez struje su stari, bolesni, trudnice... U subotu ćemo se okupiti opet ovde i protestovati sve dok se naš problem ne reši, ne može se bez struje u 20. veku. Zar treba još neko da pogine samo zato što je siromašan - pita se organizator protesta Ranko Filipović. Nakon protesta oni su kolektivno otišli na sahranu Marijane i Darka.

Komšinica Ivana Dimitrijević kaže da se tragedija dogodila kad je vetar otkinuo strujni kabl, kojim su Markovići sproveli struju od bandere do svoje kuće.

- Malo pre nesreće Marijana je bila kod nas. Požalila se da nemaju struju jer se žica otkačila sa bandere i zamolila me je da kod nas napuni mobilni telefon. Bila je baš vesela te večeri, uvek je bila veoma pozitivna, iako su mnogo teško živeli. Na polasku je kazala da će Darko doći da uzme telefon kad se napuni - priča Ivana.

Prema njenim rečima, bilo je oko 18 sati kad je čula vrisak.

- Onda smo odjednom začuli Marijanin jauk: "Jao sine, jao sine..." Moj brat je prvi istrčao i video ih kako leže mrtvi jedno kraj drugog. Nismo smeli da im priđemo dok nije došla policija. Tad sam uzela jedno ćebe i pokrila ih, bilo mi je žao da tako leže - navodi Ivana.

Ne propustite