SPREMITE SE ZA TEMPERATURNI ŠOK: Uskoro će biti 27 stepeni, ali to nije ništa šta nas poslije očekuje!

Region
SPREMITE SE ZA TEMPERATURNI ŠOK: Uskoro će biti 27 stepeni, ali to nije ništa šta nas poslije očekuje!
Vremenske neprilike i pad temperauture nisu samo pogodile BiH, već i region.

Vremenske neprilike i pad temperauture nisu samo pogodile BiH, već i region.

Prognoze za Srbiju kažu kako će nakon hladnog talasa koji traje već nekoliko dana, uslijediti otopljenje, ali onda opet dolazi ciklon koji će sa sobom donijeti pad temperature i kišu.

Danas je jutro bilo hladno, mjestimično sa slabim mrazem, po kotlinama sa kratkotrajnom maglom. Tokom dana malo i umjereno oblačno i toplije. Duvaće slab i umeren zapadni i jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura biće od -4 do 2, najviša dnevna od 10 do 15 stepeni.

Uveče u sjevernim, tokom noći i u većini krajeva očekuje se naoblačenje mjestimično sa kišom, pojačanim sjeverozapadnim vetrom i manjim padom temperature.

 

ZA PET DANA PROMJENA

Narednog četvrtka, 27. aprila, temperature će se kretati od 26, 27 stepeni Celzijusa, ali već dan kasnije slijedi drastičan pad, ponegdje i za 15 stepeni. U ovakvim stvarima, pošto je naredni vikend relativno daleko, treba s dozom rezerve uzeti vremensku prognozu, ali je velika vjerovatnoća da će se ovakav scenario i ostvariti.

Naoblačenje će stići sa sjeverozapada Evrope u noći između četvrtka i petka, zahvatiće prvo Vojvodinu, Beograd, a onda će se spustiti i južnije.

Niš će imati nešto veću temperaturu u petak, i proći će sa manjim zahlađenjem, ali Srbiju ponovo čekaju kiše.

nis

Od ponedeljka do četvrtka građani će moći da uživaju u toplom vremenu, sa temperaturama između 20 i 26 stepeni u većem dijelu Srbije.

beograd

Dobra stvar u svemu je što ovoga puta neće pasti snijeg…

vremen-prog

 

(telegraf.rs)

Ne propustite