Finska najsigurnija zemlja na svijetu, evo na kojem mjestu je BOSNA I HERCEGOVINA...

Zanimljivosti
Finska najsigurnija zemlja na svijetu, evo na kojem mjestu je BOSNA I HERCEGOVINA...
Na tronu se našla Finska, koju slijede Ujedinjeni Arapski Emirati, a ekstra miran način života vodi se na dalekom Islandu.

Svjetski ekonomski forum (WEF) izbacio je najnoviju listu najsigurnijih zemalja na svijetu.

Na tronu se našla Finska, koju slijede Ujedinjeni Arapski Emirati, a ekstra miran način života vodi se na dalekom Islandu, prenose mediji. Slijede ih Oman, Hong Kong, Singapur, Norveška, Švicarska, Ruanda i Katar.

Od 136 zemalja s popisa, BiH se našla na 76. mjestu, ispred nje, na 75 . mjestu je Crna Gora, a Srbija na 72. mjestu. Hrvatska se našla na 24. poziciji, a Slovenija na 17. Na zadnjem mjestu završila je Kolumbija postavši tako najnesigurnija zemlja svijeta, a u stopu je prate Jemen, Salvador i Pakistan.

Velika Britanija je na popisu tek na 78. mjestu, a Amerika na 84. Neke zemlje, poput Sirije, uopće nisu uključene u ovo istraživanje.

Stvarajući ovaj popis, WEF je u obzir uzeo brojne parametre, a posebnu pažnju obratio je na sigurnost turista i poslovnih ljudi koji često putuju. Fokus je stavljen na teže zločine poput nasilja i terorizma, dok se sitni zločini nisu uzimali u obzir.
 

Ne propustite