LUDA VEČER U EVROPSKOJ LIGI: Tri polufinalista odlučena nakon produžetaka

Fudbal
LUDA VEČER U EVROPSKOJ LIGI: Tri polufinalista odlučena nakon produžetaka
Prolazak dalje osigurali Ajax, Manchester United i Celta. Nevjerovatna uzbuđenja u Turskoj na Vodafone areni, Tošić promašio penal!

Dosta neizvjesnosti u svim utakmicama Lige Evrope u okviru revanša četvrtfinala, a jedino je Celta uspjela da prije produžetaka izbori plasman u polufinale.

Nakon prvog meča je bilo 2:3, a danas je Celta golom Sista došla do prednosti od 1:0 u 63. minuti utakmice. Bio je to spektakularan gol, oduzeo je loptu na 40 metara od gola protivnika, probio se ka golu i šutirao sa 20-ak metara - pogodio je gornji ugao za 1:0.

Ipak, domaći stižu do nove nade da mogu u polufinale.

Samo četiri minuta kasnije Trossard uspjeva da iskoristi grešku gostujuće odbrane, bila je to katastrofalna greška - 1:1.

Celti je ovo najveći uspjeh u historiji kada se posmatraju evropska takmičenja.

Veoma zanimljivo je bilo u Manchesteru gdje je domaći Manchester United ugostio Anderlecht. Nakon prvog meča je bilo 1:1, svi su smatrali da je Manchester United apsolutni favorit večeras, a tako je izgledalo i nakon 8. minuta kada je Mkhitaryan uspio da iskoristi dobar napad i da golom nakon asistencije Rashforda dovede svoj tim u prednost od 1:0.

Bilježi se i sjajan pas Paula Pogbe kod ovog gola, maestralno je pronašao Rashforda.

Ipak, gosti uspjevaju da se vrate u ovaj meč, nakon par odličnih intervencija golmana Rubena.

Imali su igrači Anderlechta nekoliko prilika, a onda izjednačenje. Tielemans je šutirao, odbranio je Romero, ali je proslijedio loptu igračima Anderlechta. Najbolje se u gužvi snašao Sofianne Hanni koji pogađa za 1:1.

 

Izgledalo je da će meč ući u produžetke nakon katastrofalnih reakcija Pogbe i Rashforda koji su imali kolosalne šanse, a upravo to se i desilo.

U produžetku prvo je Pogba pokušao makazicama, zatim je poništen gol Pogbi zbog prekršaja Felainija, a onda gol u mreži Anderlechta koji je 'visio' u tim trenucima. Felaini je sjajno skočio, donio loptu Rashfordu koji fantastičnim lažnjakom vara odbrambene igrače Anderlechta i postiže gol za 2:1 čime postavlja konačan rezultat i odvodi Manchester United u polufinale.

 

U meču Ajaxa i Schalkea u prvom meču Ajax je razbio goste, ali je bilo samo 2:0. Danas, suprotna priča, Schalke bolji, a u roku od tri minuta stigli su do izjednačenja u ukupnom rezultatu.

Goretzka je prvo nakon sjajne akcije uspio da postigne gol za 1:0, da bi Burgstaller, asistent kod prvog gola, uspio da iskoristi pas Kolašinca i da dovede svoj tim u prednost od 2:0.

Imao je i Nastasić šansu, lopta je prošla pored gola, a u 80. minutu Ajax je ostao bez Veltmana koji je dobio drugi žuti karton. I ovaj meč je otišao u produžetke.

A tamo, nova uzbuđenja! Schalke dolazi golom Caliguirija do prednosti od 3:0, odlično je ovaj fudbaler glavom zahvatio loptu i savladao golmana gostiju, a onda šok u Gelzenkirhenu. Ajax sa 10 igrača na terenu stiže do 3:1, rezultata koji ih je vodio u narednu fazu.

Nastasić je morao bolje da reaguje, napucao je Viergevera u nogu, a ovaj je donio svom timu prolazak dalje.

Do kraja je Ajax stigao do još jednog gola nakon pogotka Junesa u posljednjem minutu produžetaka.

Bešiktaš je izgubio prvu utakmicu 2:1 nakon velikog preokreta Lyona sa 2:1, a danas je u utakmici koju je sudila sudijska ekipa iz Srbije predvođena Miloradom Mažićem, poveo sa 1:0 golom Taliscae sa 16 metara udaljenosti.

Ipak, Lacazette utišava gromoglasnu publiku na Vodafone areni sjajnim lob udarcem u 34. minuti.

U produžetke utakmicu odvodi Talisca koji je iskoristio dobar centaršut Adriana sa lijeve strane i glavom savladao protivničkog golmana.

Tamo nije bilo golova, pa se pristupilo izvođenju penala.

Nakon prvih pet serija, bilo je 5:5.

Precizni sa bijele tačke su bili Babel, Tosun, Hutchinson, Arslan i Talisca za Bešiktaš, a Fekir, Tolisso, Ghezzal, Rybus i Valbuena za Lyon.

Uysal i Diakhaby su pogodili za 6:6, a onda je Tošić promašio penal za domaće. Uslijedio je i promašaj Jaletta, odbranio mu je Fabri i izvadio Duška Tošića. Lopez je zatim odbranio penal Mitroviću, hrvatskom internacionalcu, a pobjedu Lyonu donosi Gonalona!

Genk - Celta 1:1, prvi meč 2:3

Manchester United - Anderlecht 2:1 nakon produžetaka, prvi meč 1:1

Schalke - Ajay 3:2 nakon produžetaka, prvi meč 0:2

Bešiktaš - Lyon 2:1, prvi meč 1:2, nakon penala 6:7

Ne propustite