(VIDEO) U TERORISTIČKOM NAPADU U PARIZU UBIJENA DVA POLICAJCA: Policija traga za jednim napadačem, dok je drugi likvidiran

Svijet
(VIDEO) U TERORISTIČKOM NAPADU U PARIZU UBIJENA DVA POLICAJCA: Policija traga za jednim napadačem, dok je drugi likvidiran
Pojavile su se špekulacije i o još jednom napadu na novoj lokaciji. Izvor iz policije je kazao da je riječ o dva moguća napadača od kojih je jedan ubijen.

U terorističkom napadu u Parizu koji je izveden na aveniji Champs Elysees život su izgubila dva policajca dok je jedan napadač ubijen. Kako piše Reuters, najvjerojatnije se radi o dva napadača, od kojih je jedan ubijen. Pojavile su se špekulacije i o još jednom napadu na novoj lokaciji.

Reuters saznaje od izvora iz francuske policije najvjerojatnije radi o terorističkom činu. Izvor iz policije je kazao da je riječ o dva moguća napadača od kojih je jedan ubijen.

Do napada dolazi samo tri dana prije francuskih predsjedničkih izbora.

Svjedokinja opisala pucnjavu

Yasmine El Fettahi, svjedokinja pucnjave, kazala je da je stajala 20-ak metara od mjesta na kojem je krenula pucnjava.

"Nisam vidjela tačno šta se dogodilo, ali sam vidjela ljude kako u panici bježe. Čuli smo najmanje 10 pucnjeva. Nismo vidjeli napadače, ali smo čuli ljude kako vrište", kazala je El Fettahi.

Portparol ministarstva unutarnjih poslova je opisao tok događaja. "Automobil se zaustavio na adresi Champs Elysees 102, ispred policijskog automobila. Jedan čovjek je izašao iz automobila i otvorio vatru po policijskom kombiju iz automatskog oružja. Jedan policajac je ubijen, a dvojica su povrijeđena. Policija je uzvratila vatru i ubila napadača", poručio je.

Nema informacija je li napadač bio žena ili muškarac.

Reuters prenosi kako je i drugi policajac podlegao povredama u bolnici.

Policija je objavila da traži napadača po imenu Youssuf El Osri.

 

Ne propustite