MESSI, SUAREZ I NEYMAR UDARILI O GRANITNU STIJENU: Juventus zaključao sve prilaze golu i prošao u polufinale!

Fudbal
MESSI, SUAREZ I NEYMAR UDARILI O GRANITNU STIJENU: Juventus zaključao sve prilaze golu i prošao u polufinale!
Nakon doktorskog rada u prvoj utakmici u kojoj su Italijani slavili sa 3:0, gosti su na Camp Nou uspjeli da odbrane taj doktorski rad i da uz rezultat 0:0 bez problema osiguraju plasman u polufinale.

Fudbaleri Barcelone i Juventusa odigrali su na stadionu Camp Nou revanš četvrtfinala Lige prvaka bez golova, pa se italijanski prvak plasirao u polufinale, jer je u prvom meču u Torinu pobijedio 3:0.

Granitna odbrana Juventusa našala je rješenje i za fenomenalni trio u napadu Barselone - Messi, Neymar i Suarez, koji nisu uspjeli postići gol u 180 minuta u oba susreta protiv sjajnih Italijana.

Nakon doktorskog rada u prvoj utakmici u kojoj su Italijani slavili sa 3:0, gosti su na Camp Nou uspjeli da odbrane taj doktorski rad i da uz rezultat 0:0 bez problema osiguraju plasman u polufinale.

Nisu napravili grešku PSG-a iz prethodne faze Lige prvaka kada je šampion Francuske primio šest komada od Barsclone, Juventus je daleko bolje organizovana ekipa što su dokazali i večeras.

Utakmica je počela po volji Juventusa, Barcelona je imala posjed lopte, ali bez prevelikih šansi iz kojih bi ugrozili Gigija Buffona.

Prvo je zaprijetio Juventus nakon slobodnog udarca Dybale koji je pronašao Higuaina u kaznenom prostoru, ali je Argentinac loše reagovao i nije uspio zahvatiti dobro loptu i ugrozi gol Ter Stegena.

Blaugrana je imala par opasnih napada, a onda u 14. minutu prilika za Juventus kada su kombinovali Higuain i Dybala, a momak koji je u prethodnom meču namučio golmana Barcelone postigavši dva gola je šutirao, ali bez uspjeha.

Messi je pronašao Albu nakon toga, ali lijevi bek se nije najbolje snašao, da bi u 20. minuti Juventus imao sreće. Messi je šutirao iz veoma izgledne pozicije, ne dešava se često da promaši sa distance, ali je ovoga puta bilo tako. To je bio period napada Barcelone, a na sljedeću šansu čekali smo do 38. minuta.

Tada je Juventus došao do prilike, odlični Pjanić je uspio da proslijedi loptu ka Higuainu, ali je Argentinac slabije reagovao.

U nastavku Barselona nastavlja da pritiska Juventus, ali je Cuardado imao šansu nakon kontre i sjajnog poteza Dybale. Na drugoj strani prijeti Messi nakon duplog pasa sa Iniestom, poslao je loptu daleko preko gola, da bi Juve napao u narednom napadu, Ter Stegen je dobro reagovao nakon udarca Cuardada.

Messi je bio veoma agilan, pokušavao je da probije posljednju liniju odbrane Juventusa, ali mu to nikako nije uspevalo. Chiellini (koji je po mnogima igrač utakmice) je uspio da spasi svoj gol, a zatim je u 68. minutu Messi morao daleko bolje da reaguje nakon kornera Barcelone.

Najbolji igrač Barcelone nije mogao da se požali da nije imao šansi da danas postigne gol, ali ga jednostavno nije htjelo, kao da je imao psihičku barijeru kada na drugoj strani vidi Buffona kome nikada nije postigao gol.

Kako se utakmica bližila kraju, tako je bilo jasnije da Barcelona ne može do velikog preokreta, Juventus je djelovao veoma ozbiljno, a Buffon je bio odličan, siguran, baš kao i odbrana tima iz Torina. Tim Luisa Enriquea je imao sve manje volje za napadima, iako podrška sa tribina nije prestajala niti jednog trenutka.

Na kraju, moramo konstatovati da je Juventus zaslužio plasman u polufinale, pošto je u ove dvije utakmice bio na svim poljima bolji rival od Barcelone.

Juventus ostaje na samo dva primljena gola u ovoj sezoni Lige prvaka, nešto što svakako impresionira i što izbacuje Juventus u prvi plan pred završnicu.

Ne propustite