Prognoza do kraja aprila je DEPRIMIRAJUĆA, a ni za 1. maj nećemo moći da uživamo

Aktuelno
Prognoza do kraja aprila je DEPRIMIRAJUĆA, a ni za 1. maj nećemo moći da uživamo
Nakon talasa lijepog i toplog vremena, jučer je nakon kiše počeo da pada i snijeg, što je bio veliki šok za april mjesec.

Nakon talasa lijepog i toplog vremena, jučer je nakon kiše počeo da pada i snijeg, što je bio veliki šok za april mjesec. Prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu BiH, ni dani koji su ispred nas neće biti ugodni.

U srijedu, 19.04.2017., u Bosni će biti pretežno oblačno vrijeme. Više padavina ujutro i u noći na četvrtak. U jutarnjim satima većinom susnježica i snijeg, a preko dana u nizinama i slaba kiša. Tokom noći na četvrtak, padom temperature zraka, uglavnom će padati snijeg ili susnježica. U Bosni se očekuje između 5 i 15 litara padavina po metru kvadratnom. U Hercegovini prije podne pretežno oblačno. U jutarnjim satima sa slabom kišom, na planinama slab snijeg. U drugoj polovini dana u Hercegovini smanjenje oblačnosti. Vjetar umjeren i jak sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 2°C, na jugu zemlje od 5 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 2 i 7°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

U četvrtak, 20.04.2017., u Bosni oblačno vrijeme sa snijegom ili susnježicom. Preko dana u nizinama će padati i kiša a u petak nas očekuje skoro pa isto vrijeme.

Prema aktuelnim sinoptičkim kartama, do kratke stabilizacije vremenskih prilika doći će u subotu (22.04). Jutro će i dalje biti svježe, sa slabim mrazom pri tlu. Maksimalne dnevne temperature dosezat će do 18 oC.
U periodu od 23.04. pa do kraja mjeseca u Bosni i Hercegovini preovladavat će nestabilno vrijeme sa intezivnijim padavinama 27. i 28.04. Temperature zraka bit će u laganom porastu. Mraz u ovom periodu moguć je samo na većim nadmorskim visinama.

Za predstojeće prvomajske praznike nema tačnih podataka kakvo vrijeme nas očekuje, ali ako je suditi prema dosadašnjim podacima, vrijeme će biti nestabilno pa s toga ako budete planirali uživanje u prirodi i roštiljanju, možda je bolje da imate i neki rezervni plan kako vas vrijeme ne bi zateklo nepremne.

 

Ne propustite