Dječak stradao u eksploziji bori se za život: Ima teške opekline

Region
Dječak stradao u eksploziji bori se za život: Ima teške opekline
Dječaci od 16 i 14 godina iz njihova mjesta bili su u kuhinji u utorak oko 19.20 sati, kad je došlo do jake eksplozije.

Tragedija, tragedija, što drugo reći, samo su ponavljali mještani zaseoka Škrapiće u srijedu ujutro nakon što su čuli da su dva mladića iz njihova mjesta teško stradala u eksploziji.

U zaseoku kraj Primorskog Doca, sela u trogirskom zaleđu, na samoj granici Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije, svi su još u šoku.

Dječaci od 16 i 14 godina iz njihova mjesta bili su u kuhinji u utorak oko 19.20 sati, kad je došlo do jake eksplozije. Dvije godine stariji dječak je teško nastradao.

- Pacijent koji nam je sinoć dovezen iz Primorskog Doca ima teške opekline te ne možemo davati nikakvu prognozu s obzirom na takav stupanj opeklina. Priključen je na respirator - rekao je Nenad Karanović, šef Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje KBC-a Split, piše 24sata.hr.

Navodno je zadobio opekline po cijelom tijelu i doktori se bore za njegov život.

Dvije godine mlađi dječak prošao je s lakšim ozljedama, najvjerojatnije jer je bio udaljeniji od mjesta eksplozije. I on je u bolnici. Prema neslužbenim informacijama, eksplodirala je kanta s gorivom koja se nalazila nedaleko od peći na drva. Ozlijeđeni radnici i dalje u teškom stanju.

Prije nekoliko dana u eksploziji u silosu u Vranjicu kraj Splita slične ozljede zadobila su dva radnika (27 i 44 godine).  Šef Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intezivno liječenje splitskog KBC-a Nenad Karanović je rekao da je njihovo stanje i dalje teško, da su životno ugroženi te da ima određenih pogoršanja u vezi s kardiocirkulacijskom funkcijom. Dodao je da dobivaju pojačanu potporu organima. Osim njih, ozlijeđena su još tri radnika, ali lakše. Teško ozlijeđeni radnici operirani su dva puta i smješteni su u Jedinici intenzivnog liječenja splitskoga KBC-a.

 

Ne propustite