(VIDEO) ZAPREŠIĆ: Kako su banditi opljačkali zlataru

Region
(VIDEO) ZAPREŠIĆ: Kako su banditi opljačkali zlataru
Maskirani razbojnici upali su na Uskrsni ponedjeljak u Zlatarnu Celje u Westgateu netom prije zatvaranja. Jedan od njih zaprijetio je pištoljem zaposlenici te su ukrali vrijedan nakit

Zagrebačka policija intenzivno traga za dvojicom maskiranih razbojnika koji su opljačkali zlataru u trgovačkom centru kraj Zaprešića. Upali su u Westgate pet minuta prije zatvaranja, kad u njemu nije bilo puno ljudi. S motociklističkim kacigama na glavi ušli su s garažne strane, prenosi 24.sata.hr.

Nekoliko metara od ulaza nalazi se zlatarnica u kojoj je bila zaposlenica M. K. (22). Niko od kupaca nije bio u zlatari. Zaprijetili su joj pištoljem te temeljito počistili nakit s polica i pobjegli. Prodavačicu nisu povrijedili.

- Kolegica je taman završavala smjenu, no ništa nije vidjela niti čula. Ubrzo je vidjela policiju koja je došla pred zlatarnicu - rekla nam je prodavačica u trgovini koja se nalazi nasuprot opljačkane Zlatarne Celje.

Ukradeni nakit procjenjuje se na gotovo milijun kuna.

 

S obzirom na to da su trgovački centar i parking pokriveni nadzornim kamerama, policija pregledava snimke kako bi otkrila razbojnike. Također, ne isključuje se mogućnost da je dvojicu pljačkaša čekao pomagač na parkiralištu u vozilu.

Sličnu pljačku prije mjesec dana odradio je drski pljačkaš koji nije bio maskiran. Usred dana se ušetao u zgradu Eurotower u Ulici Ivana Lučića u Zagrebu.

Neometan se popeo na 11. sprat i opljačkao agenciju za otkup plemenitih metala Moro & Kunst. U prostorijama je zatekao radnicu (27), kojoj je zaprijetio pištoljem te ukrao zlato i novac u vrijednosti od 1,1 milion kuna. Nakon što je ukrao nakit i novac, zaposlenicu je vezao i išetao iz zgrade. Pobjegao je u nepoznatom smjeru, a policija i dalje traga za njim.    

 

Ne propustite