Godinu dana se ne depilira: Obožava svoje dlake, a dopadaju se i njenom dečku!

Zanimljivosti
Godinu dana se ne depilira: Obožava svoje dlake, a dopadaju se i njenom dečku!
Većina žena uklanja dlake sa svog tijela, fitnes blogerka Morgan Mikenas je prije godinu dana riješila da se ne depilira.

Većina žena uklanja dlake sa svog tijela, fitnes blogerka Morgan Mikenas je prije godinu dana riješila da se ne depilira. A fotografije svog izgleda pokazuje na Instagramu kako bi pokazala ženama da su dlake seksi.

 dlake1
Morgan na Instagramu ima 16.2 hiljade pratilaca. Na ovoj društvenoj mreži pokazuje svima svoje neizdepilirane noge i neizdepilirani pazuh.
Mnogi se pitaju zbog čega je odlučila da se ne depilira, a ona je svoj odgovor dala u snimku na youtubu.

dlake3

"Želim da inspirišem druge: Pretpostavljam da je glavni razlog moje odluke bilo to što mi je depiliranje uzimalo previše vremena.
Oduzimalo mi je previše vremena tuširanje, uklanjanje dlaka, a zatim pranje kose i tijela. Čim sam odlučila i pustila dalke da porastu, pomislila sam: "Ovo je lijepo". Vremenom su dlake postale veoma mekane", ispričala je Morgan. 

 dlake2
Morgan je istakla da nije u redu da se depilacija posmatra kao kulturna norma i obaveza žena. Fitnes blogerka koja se bavi i muzikom, nije jedina kojoj se dlake sviđaju. 
Dopadaju se i jednoj važnoj osobi u njenom životu:
"Mom dečku se dopadaju, on misli da izgleda prelijepo".

 

 

Ne propustite