JEFTIN I KORISTAN: Evo za šta je sve dobar vazelin

Zdrav život
JEFTIN I KORISTAN: Evo za šta je sve dobar vazelin
Prije nego što naprskate omiljeni parfem, namažite malo vazelina na mjesto koj ćete poprskati.

Vazelin je jeftin i jednostavan gel i može mnogo toga da učini za svakoga.

Vazelin se možete koristiti i za sljedeće stvari:

1. Dugotrajan miris parfema

Prije nego što naprskate omiljeni parfem, namažite malo vazelina na mjesto koj ćete poprskati. Parfem neće tako brzo ispariti kao ranije.

2. Savršene obrve

Ukoliko imate neustrašive obrve, odnosno dlake koje se stalno pomjeraju i čine vaše obrve čupavim, namažite veoma tanak sloj vazelina na njih i vaše obrve će biti poslušne.

3. Ispucale usne

Vazelin je jedan od najboljih hidrirajućih sredstava pa ga slobodno možete koristiti i kao labelo. Vaše usne će biti njegovane, hidrirane i senzualne.

4. Prelijepe duge trepavice

Ukoliko želite da vaše trepavice budu duge i njegovane, iskoristite staru četkicu od maskare koju ste prethodno oprali od tragova stare maskare i namažite trepavice četkicom na koju ste nanijeli tanak sloj vazelina. Ovaj postupak ponovite više dana za redom, promjena je zagarantovana. Napomena: prethodno skinite šminku s očiju.

5. Potrošili ste svu šminku

Spremate se za izlazak ali ste zaboravile da ste istrošile omiljeni karmin ili sjenku. Mrvice šminke koje su vam ostale pomješajte s malo vazelina i nanestite na lice, niko neće primjetiti razliku.

6.Mekana stopala

Vazelin je odličan za njegu ispucale kože uopšte, a ako imate taj problem sa kožom stopala vazelin je pravo rješenje za vas. Savjet je da kada ga namažete obujete i čarape kako bi se što duže održao na koži.

Ne propustite