NOVAK OTVORIO DUŠU: Ovo je pravi razlog mojih LOŠIJIH REZULTATA!

Tenis
NOVAK OTVORIO DUŠU: Ovo je pravi razlog mojih LOŠIJIH REZULTATA!
Novak Đoković je ove sezone "okrenuo drugi list" i smanjio je sa treninzima i turnirima, a takođe i rezultati koje bilježi nisu na očekivanom nivou.

Novak Đoković je ove sezone "okrenuo drugi list" i smanjio je sa treninzima i turnirima, a takođe i rezultati koje bilježi nisu na očekivanom nivou.

Najbolji srpski teniser je pred Vaskrs dao opširan intervju za Novosti u kome je i rekao šta su razlozi lošijih rezultata i da je to dio strategije da što duže produži svoju karijeru, te je stoga smanjio sa treninzima i turnirima, čak i po cijenu da ne osvaja svaki na kome nastupi, kao što je nekada bio slučaj.

Upravo zbog smanjenih treninga nedavno je na Twitteru zanimljive komentare imao i njegov doskorašnji trener Boris Beker, koji je gledajući finale Majamija između Federera i Nadala poručio Novaku da uzme reket u ruke i počne da trenira.

"Neko Borisove izjave možda tumači kao signal, ali ja to ne doživljavam tako. Mi se čujemo i sve što imamo da kažemo jedan drugom to i učinimo. Naš odnos je zaista odličan. Mnogo je učinio za mene, sjajno smo se uklopili, osvojili veliki broj tunira, uključujuči nekoliko Gren slemova. Ipak, sada je moja karijera u nešto drugačijem ritmu u odnosu na ranije godine. Odlučio sam da smanjim ritam kako bih očuvao zdravlje i produžio karijeru i da se više posvetim porodici po cenu da ne osvajam svaki turnir na kome igram" - rekao je Đoković.

Uslijedilo je i pitanje zašto se u Srbiji toliko priča o njegovom načinu ishrane, i da li u našoj zemlji narod nije dovoljno informisan o vegetarijancima. Ipak, Novak nije bio raspoložen da priča na tu temu.

"Mislim da postoji mnogo zanimljivijih i važnijih tema nego što je to moja ishrana:" - odgovorio je Novak.

U skladu sa izjavom da je smanjio sa turnirima kako bi produžio karijeru, Novak ističe da nije nemoguće da igra na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

"Nije nemoguće da me vidite u Tokju. Zdravlje mi je na prvom mestu, želim da očuvam svoje telo i snagu što duže i da produžim karijeru, pa samim tim i da igram 2020. Upravo u tome je i recept, u ravnoteži. Morate da slušate svoje telo, pronađete pravu meru izumeđu treninga, mečeva i onog što u tom trenutku možete." - rekao je Novak u opširnom intervjuu za Novosti.

Ne propustite