5 stvari u koje se isplati uložiti VIŠE NOVCA

Enterijer
 5 stvari u koje se  isplati uložiti VIŠE NOVCA
Na nekim slobodno možete štedjeti, na druge se ipak isplati potrošiti malo više.

Opremanje ili preuređenje doma prilično je skup poduhvat, pogotovo kada mijenjate ili morate kupiti veći dio namještaja i ostalih stvari za dom.

Na nekim slobodno možete štedjeti, na druge se ipak isplati potrošiti malo više. U nastavku donosimo pet stvari u koje svakako vrijedi investirati.

1. Podna obloga

Spadate li među one pred kojima je temeljita renovacija i opremanje od samog početka, podna obloga nikako ne bi smjela biti nešto na čemu ćete štedjeti. Bilo da je riječ o keramičkim oblogama u kuhinji i kupaonici ili pak parketu za dnevni boravak i spavaće sobe, ovo je trajni dio vašeg (budućeg) doma koji vjerojatno nećete mijenjati tako skoro – kvalitetni parket može potrajati i stotinjak godina, a slično vrijedi i za keramiku koja, ukoliko je kvalitetna, može potrajati dva do tri desetljeća bez problema.

Naravno, trendovi se mijenjaju, pa namjeravate li dugo zadržati oblogu, svakako predlažemo klasičnije i jednostavnije varijante.

2. Tepih

Dobar tepih potrajat će godinama, čak i desetljećima, a patina koju s vremenom skupi samo mu daje na šarmu i ljepoti. To se ne može reći za jeftinije modele čiji životni vijek nerijetko ne prelazi nekoliko mjeseci. Naisplativiji i najkvalitetniji su svakako oni od prirodnih materijala poput svile ili vune, no njihova trajnost i osjećaj pod nogama definitivno opravdavaju katkad paprenu cijenu na etiketi. Uz to, tepih često igra ključnu ulogu u izgledu prostora – nedostaje li vašem dnevnom boravku ono nešto, a spavaćoj sobi manjka osjećaj intime i udobnosti, dobar će tepih u trenu triješiti problem.

3. Trosjed ili garnitura

Kupovina trosjeda ili garniture velik je korak pri opremanju prostora, kako u financijskim smislu, tako i u samom kreiranju dnevnog boravka. Ovaj ključni komad nije nimalo jeftin i imamo niz očekivanja koja mora zadovoljiti, od materijala, boje pa do kvalitete i trajnosti. Ne zanosite se isključivo izgledom sofe ili trosjeda – ako nije udobna, nemojte je kupiti, neće s vremenom postati udobnija.

4. Madrac

Madrac je vjerojatno i najvažniji element spavaće sobe – ako nije udoban, nećete se buditi svježi, odmorni i spremni za novi dan, ma koliko pažnje posvetiti dekoru sobe ili pomnom planiranju rasvjete. Imajte na umu da najskuplji madrac nijeujedno i najbolji za vas, no nosi li ipak pozamašnu cijenu na etiketi, predlažemo da svakako radije investirate u u ovaj toliko važan element spavaće sobe.

5. Akcentna rasvjeta

Da bez dobre rasvjete nema lijepog interijera već zasigurno znate, a kraljice među rasvjetnim tijelima definitivno su visilice i podne lampe. One stvaraju neponovljivu atmosferu u prostoru, daju prostoru stilsku notu i često su točka na i dekora i karaktera prostorije. Takva rasvjetna tijela imaju nekoliko funkcija. Osim očite rasvjetne, one služe kao detalj u interijeru ili –ako je upečatljivog dizajna – poput kakve skulpture.

Ne propustite