Pogledajte snimak eksplozije "majke svih bombi"! Rusi se pohvalili još većom: "Upoznajte tatu" (VIDEO)

Svijet
Pogledajte snimak eksplozije "majke svih bombi"!  Rusi se pohvalili još većom: "Upoznajte tatu" (VIDEO)
Nakon što se Amerika jučer pohvalila bacanjem najveće nenuklearne bombe na terorističke mete u Afganistanu, nije dugo trebalo čekati na reakciju iz Rusije.

 

Američke snage u Afganistanu objavile su video napada bombe M.O.A.B na pećinski kompleks tunela u Afganistanu. Snimak pokazuje razornu moć 11 tona teške bombe 

Nakon što se Amerika pohvalila bacanjem najveće nenuklearne bombe na terorističke mete u Afganistanu, nije dugo trebalo čekati na reakciju iz Rusije.

"Nemojte da vas zavaraju, Rusi posjeduju nešto puno jače od američke "majke svih bombi", GBU-43/B. Djeco, upoznajte tatu", piše RT.

U članku se navodi kako su "oca svih bombi" Rusi razvili još 2007. godine te kako je po pitanju snage i učinkovitosti superioran američkoj megabombi.

Za razliku od američke bombe, ruska je lakša. Dok američka teži preko 8200 kilograma, ruska teži oko 7000 kilograma.

Usporediva s nuklearnim oružjem

Ruska megabomba eksplodira u zraku, spajajući se s atmosferskim kisikom, kako bi proširila područje zahvaćeno eksplozijom dok uništava mete. Plinovi u blizini detonacije izgaraju, stvarajući vakuum, koji može povući predmete prema središtu eksplozije.

Prema napisima RT-ja, Rusija je svoju megabombu testirala 2007. godine na nepoznatoj lokaciji, a ono što je eksplozija ostavila za sobom ličilo je na "površinu Mjeseca".

Alexander Rukshin, tadašnji zamjenik čelnika ruskih oružanih snaga, kazao je kako je navedena ruska bomba po učinkovitosti "ravna nuklearnim bombama".

Rusija dosad navedenu megabombu nisu nikad iskoristili u borbi.

 

Ne propustite