Manekenka pokazala celulit: Trčim, skačem i i dalje ga imam

Moda i ljepota
Manekenka pokazala celulit: Trčim, skačem i i dalje ga imam
Ona ima celulit i smatra ga normalnim dijelom svog tijela.

 Ona ima celulit i smatra ga normalnim dijelom svog tijela. Ali, nije uvijek tako mislila. Sada radi na tome da osvijesti žene širom svijeta da se ne trebaju sramiti onoga što je prirodno. 

Manekenka Charli Howard na svom je Instagram profilu podijelila sliku svojih nogu i dijela stražnjice. Na njoj se jasno vidi da ima celulit. No ona je to učinila upravo radi toga.  Howard je prije nekoliko godina jedna modna agencija odbila zato što je, za njihove standarde, bila debela.

Zato je sudjelovala u pokretanju kampanje I Am All Woman kojoj je cilj promijeniti standarde ljepote u svijetu, ne samo u modnoj industriji. Glavni moto je prihvatiti naše nesavršenosti kao normalne, umjesto skrivati ih i iskrivljavati photoshopom.

- Mi možda jesmo modeli, ali imamo celulit, strije i druge nesavršenosti koje nas čine ženom, a kojih se sramimo zbog pritiska društva - objasnila je razloge za pokretanje kampanje.  Charli Howard želi poručiti svim djevojkama da prihvate sebe kakve jesu i da vole svoje tijelo, bilo da je to celulit ili salo na trbuhu.

manekenka1

 Ovo je njezin originalni post:  

"Kažu da svaki dan trebamo učiniti nešto što nas plaši, zato ja ponovo objavljujem ovu sliku. Unatoč činjenici da brzo hodam posvuda, radim čučnjeve, trčim i povremeno radim @pure-barre, i dalje imam celulit. Pohađala sam školu u koju su išle samo djevojčice i stvarno sam zavidjela curama u mom razredu koje nisu uopće imale celulit, i čija su tijela meni izgledala apsolutno savršeno. Kad god sam otvorila časopise, modeli i poznati koje sam vidjela nisu također imali celulit - a ako i jesu, posramljivalo ih se u tabloidima upravo radi toga ili umanjivalo njihovu vrijednost obično od strane zlih novinara koji ga vjerojatno i sami imaju. (Dodatak: J..... se.). Kao rezultat toga, i ja sam se sramila svog celulita. Trajalo je to dok nisam odrasla i vidjela tijela drugih žena i shatila KOLIKO JE TO PRIRODNO.

Nemamo se čega sramiti. Vašeg dečka neće biti briga imate li ga, a ako ga i je briga, ostavite ga. Samo se šalim (ili ne?). Nemojte me krivo shvatiti - moj celulit nije omiljeni dio mog tijela niti je nešto o čemu ću vrištati drugima s krova. Ali znam da me on ne poružnjuje niti je nešto zbog čega se trebam sramiti. Zato, nemojte ni vi dopustiti da se tako osjećate! Ili, rečeno riječima mog starog prijatelja Kendricka Lamara "Pokaži mi nešto prirodno kao guzu sa strijama"."

Ne propustite