UŽAS U BEOGRADSKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI: Učenik spremačici polomio rebro i napravio hematom na dojci

Region
UŽAS U BEOGRADSKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI: Učenik spremačici polomio rebro i napravio hematom na dojci
Učenik šestog razreda OŠ “Drinka Pavlović” gurnuo je spremačicu, kojoj je naprslo rebro i zadobila je hematom na dojci, tvrde roditelji đaka odjeljenja koje pohađa ovaj dečak, prenose “Novosti.rs”

 Učenik šestog razreda OŠ “Drinka Pavlović” gurnuo je spremačicu, kojoj je naprslo rebro i zadobila je hematom na dojci, tvrde roditelji đaka odjeljenja koje pohađa ovaj dečak, prenose “Novosti.rs”.

Roditelji su zabrinuti za bezbjednost svoje djece, kako kažu, ovo nije prvi put da taj đak pravi probleme. Vršilac dužnosti direktora škole Jole Bulatović, međutim, demantuje navode roditelja i kaže da “nije tačno da je spremačica polomila rebro”.

Kako se nezvanično saznaje, incident se dogodio u petak, ali su roditelji tek u ponedeljak uveče to saznali. I to sasvim slučajno, preko “vajber” grupe učenika, jer ih niko od nadležnih iz škole o tome nije obavijestio. Djeca su im ispričala i da je razredni starješina, poslije nemilog događaja održala “predavanje” o tome da ne smijju nikog fizički da diraju i maltretiraju.

– Znamo da se incident dogodio, ali detalje još ne znamo, osim onoga što su nam djeca ispričala. Oni kažu da se dječak raspravljao sa spremačicom i gurnuo je, mada ima i onih koji kažu i da je udario. U našem odjeljenju su već nestala tri skupocjena mobilna telefona, a da niko od rukovodstva škole ništa nije preduzeo.

Zahvaljujući ličnim vezama nekih roditelja, jedan telefon je nađen, a ispostavilo se da ga je sadašnji vlasnik kupio ne znajući da je ukraden – pričaju roditelji.

Mame i tate učenika ovog odjeljenja strahuju da bi isti đak neko diete mogao fizički da povrijedi i ne znaju kako da ih zaštite. Kako navode, djecu su upisali u ovu školu jer je na dobrom glasu, ima poseban program učenja njemačkog jezika, cjelodnevnu nastavu u prvom i drugom razredu i svake godine se traži mjesto više.

Ali, poslije niza incidenata se pitaju šta se tek dešava u drugim školama, kada se u ovoj koja spada u “in” dozvoljava ovako bahato i bezobrazno ponašanje pojedinih učenika.

 

(vecernje novosti)

Ne propustite