Sud je odlučio da njihova beba mora umrijeti, roditelji šokirani

Šokantno!
Sud je odlučio da njihova beba mora umrijeti, roditelji šokirani
Nakon što je sud u utorak izrekao svoju odluku, sudnicom se prolomio krik i uzvik "Ne".

Sud je odlučio kako liječnici smiju isključiti aparate koji na životu održavaju Charlieja Garda iako je to protivno želji njegovih roditelja. Charlie Gard je star osam mjeseci i boluje od rijetke genetske bolesti zbog koje mu progresivno slabe mišići te je pretrpio teško oštećenje mozga.

Liječnici u Londonu su rekli kako se dječaka ne može izliječiti i da je za Charlieja najbolje da se isključe aparati koji ga održavaju na životu te da se dijete preseli na odjel palijativne skrbi. No, roditelji se s time nisu slagali.

Nakon što je sud u utorak izrekao svoju odluku, sudnicom se prolomio krik i uzvik "Ne".

Sudac Nicholas Francis je analizirao argumente liječnika i roditelja tri dana i posjetio je dječaka u bolnici. Rekao je kako je odluku donio teška srca, ali da je siguran kako je ona najbolja za dječaka te će mu omogućiti dostojanstvenu smrt. 

- Ne možemo dopustiti da naša beba umre, ako postoji nešto što joj može pomoći. Nećemo ga se odreći bez obzira na sve. Zaslužuje šansu i život kao i svi drugi ljudi - poručili su u utorak roditelji dječaka Connie Yates i Chris Gard iz Bedfonta.

beba-2

Odvjetnica roditelja rekla je da su roditelji shrvani nakon presude i da im nije jasno zašto sudac njihovom sinu nije dao šansu za liječenje.  Oni su tražili od suda da im dozvoli da svoje dijete odvezu na liječenje u SAD i skupili su preko stranice  GoFundMe nešto više od milijun funti koji su trebali pokriti troškove liječenja.

Glasnogovornik GoFundMea je rekao kako će roditelji odlučiti za što će se novac iskoristiti, ako se neće moći iskoristiti za liječenje njihovog sina, piše SkyNews. 

Ne propustite